DOSSIER TÈCNIC | 24/03/2017  RuralCat

Núm. 86: "Gastronomia i productes agroalimentaris"

Portada del Dossier Tècnic 86:

Portada del Dossier Tècnic 86: "Gastronomia i productes agroalimentaris"

Al llarg de les últimes dècades, la gastronomia catalana ha estat immersa en un procés de transformació sense precedents i ha assolit una projecció internacional insospitada, fet que ens porta a reflexionar sobre les seves repercussions en el sector de la producció agroalimentària i els beneficis que ha reportat tant a la restauració com a la pagesia.

En aquest Dossier Tècnic, que pretén copsar aquest binomi entre gastronomia i productes agroalimentaris, hi han participat xefs, científics divulgadors i productors, tots ells experts en els seus àmbits però també en la relació amb els altres.

Carmel Mòdol i Bressolí, director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, en fa la presentació.

En el primer article, Claudi Mans, del Departament d’Enginyeria Química i Química Analítica de la Universitat de Barcelona, ens explica com la ciència i la tecnologia influiran en la preparació d’aliments.

En el segon, el periodista especialitzat, Josep Bernabeu ens parla sobre diferents experiències de col·laboració entre cuiners i productors.

A continuació, coneixem de primera mà les opinions de: Carme Ruscalleda, xef, empresària al capdavant dels restaurants Sant Pau i ambaixadora de Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016; Jordi Capdevila, enginyer tècnic agrícola i un dels quatre germans que porta l’explotació agrícola i ramadera Sargaire, SL, i la marca Carn Sargaire; Oriol Rovira, cuiner al capdavant del restaurant Els Casals, vinculat a l’explotació agrícola i ramadera familiar de Cal Rovira; i Marc Solé, enginyer tècnic agrònom i cap de Cal Peretó, una empresa familiar dedicada a la producció i comercialització directa d’hortalisses ecològiques.

Finalment, en la contraportada trobem una entrevista amb Pere Castells Esqué, membre de Gastrocultura Mediterrània, membre de la junta de l’ACCA i col·laborador del curs Science and cooking a Harvard.

 

Es publica la distribució general de la superfície de Catalunya de 2019

Butlletins d’informació fitosanitària per al mes de juliol

Es publiquen les dades de superfícies municipals de tots els conreus de Catalunya de la campanya 2019