DOSSIER TÈCNIC | 04/01/2018  RuralCat

Núm. 88: "Requeriments hídrics dels cultius llenyosos (II)"

Portada del Dossier Tècnic 88:

Portada del Dossier Tècnic 88: "Requeriments hídrics dels cultius llenyosos (II)"

Per produir aliments, cal aigua, un recurs limitat i un factor de producció clau per a l’agricultura catalana, que hem de gestionar de manera cada cop més eficient.

Disposar de coeficients de cultiu, obtinguts i adaptats al nostre territori, ens permet avaluar les necessitats d’aigua dels conreus i gestionar millor els regadius per obtenir-ne el màxim rendiment amb un estalvi econòmic en els costos de producció.

Per això, fa uns anys es va publicar el Dossier Tècnic “Requeriments hídrics dels cultius llenyosos I”, dedicat al cultiu de pomera, perera, presseguer, albercoquer, prunera, vinya i cirerer. Ara, us presentem una segona publicació dedicada als cultius: ametller, cítrics, caqui, magraner i noguer. També podeu trobar un article sobre el coeficient de cultiu en la determinació de les necessitats de reg i un altre sobre els requeriments hídrics del presseguer sota xarxes. La presentació la realitza l’Equip de l’Oficina del Regant i, a l'entrevista de la contraportda, Gabriel Anzaldi, cap de la Unitat de Sistemes de Gestió Intel·ligents d’Eurecat, ens explica l’eina Simulareg que permet comprovar virtualment el comportament d’un cultiu davant una determinada programació de reg.

 

Es publica la distribució general de la superfície de Catalunya de 2019

Butlletins d’informació fitosanitària per al mes de juliol

Es publiquen les dades de superfícies municipals de tots els conreus de Catalunya de la campanya 2019