DOSSIER TÈCNIC | 30/12/2015  RuralCat

Núm. 80: "L'oli d'oliva a Catalunya"

Portada del Dossier Tècnic 80:

Portada del Dossier Tècnic 80: "L'oli d'oliva a Catalunya"

Sabies que l’oliverar català compta amb més de 50 varietats descrites? Si vols saber quines són, trobaràs més informació en aquest Dossier Tècnic que també ens explica com s’avalua la qualitat dels nostres olis i quines propietats saludables i organolèptiques tenen. A més, inclou un anàlisi sobre les oportunitats i reptes d’una activitat cada cop més popular: l’oleoturisme.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) edita aquest Dossier Tècnic dedicat a l’oli com una continuació del que es va fer ara fa 10 anys dedicat a l’olivera (DT núm. 7) i, més concretament a temes com la fertilització, el control de plagues, les malalties i males herbes, i els paràmetres de qualitat de l’oli.

Aquest Dossier Tècnic (DT núm. 80) vol donar a conèixer quin és l’estat e l’art de l’oli a Catalunya i posar de manifest tot el que han fet tots els agents implicats al llarg d’aquest anys amb l’únic objectiu d’obtenir uns olis excepcionals.

En la seva realització han participat tècnics del DARP, de l’IRTA, de la Universitat de Barcelona i del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya.

Comença amb la presentació del Conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Jordi Ciuraneta Riu i s’estructura en cinc articles:

  • El Laboratori Agroalimentari, el Panell de Tast i el Laboratori d’Olis. Eines al servei del sector.
  • Recuperació i conservació de varietats autòctones d’olivera.
  • Oli d’oliva, dieta mediterrània i malaltia cardiovascular.
  • Oleoturisme: oportunitats i reptes.
  • Les Denominacions d’origen protegides dels olis catalans.

 

En la contraportada, podem llegir l’entrevista a Jeroni Castell, empresari i restaurador d’Ulldecona (Montsià).
 

Les Escoles Agràries obren un nou període d'inscripció a partir del 2 de juny

El laboratori Agroalimentari participa en el “13th European Pesticide Workshop - EPRW” amb la presentació de dos pòsters

RuralCat estrena El Planter, la nova oficina virtual dedicada als joves que s’incorporen a l’activitat agrària