AGRICULTURA PRECISIÓ | 27/09/2023  Ruralcat

Participa en l'enquesta sobre noves tecnologies dins el sector agroalimentari català

L’objectiu de l’enquesta és monitorar l’estat de la digitalització, l’Agricultura de Precisió i l’adopció de noves tecnologies al sector agroalimentari a Catalunya.

L’enquesta es dirigeix a 4 públics objectius: agricultors, ramaders, persones assessores i indústries agroalimentàries.

Des del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC), concretament el Servei de Formació Agrària i en col·laboració amb la nova Escola Agrària de Noves Tecnologies i Horticultura de Cabrils i el Grup de Recerca en AgròTICa i Agricultura de Precisió (GRAP) de la Universitat de Lleida i de l’Agrotecnio CERCA Center, hem elaborat una enquesta per a monitorar l’estat de la digitalització, l’Agricultura de Precisió i l’adopció de noves tecnologies al sector agroalimentari a Catalunya.

L’enquesta està adreçada a una bona part de la cadena agroalimentària catalana per tal  recopilar el màxim d’informació en relació a l’estat del coneixement i adopció de noves tecnologies del mateix sector. És per aquesta raó, que s’han definit fins a 4 públics objectiu: agricultors, ramaders, persones assessores i indústries agroalimentàries

 

- Beneficiar el mateix sector agroalimentari

      - Detectar les necessitats formatives específiques en noves tecnologies de les diferents baules de la cadena agroalimentària per tal que des de l’escola agrària de Cabrils es pugui oferir una formació més adequada i personalitzada a través de cursos i jornades de transferència tecnològica.

- Beneficiar la ciutadania i empreses 

     - Incrementar la transparència a través de la publicació de les dades i resultats en obert.

      - Possibilitar la creació de noves oportunitats de negoci a les empreses tecnològiques o altres entitats a partir de l’estudi de la situació actual del sector agroalimentari.

Beneficiar la mateixa Administració:

     - Aconseguir una idea clara i fiable de l’estat actual d’implementació de les noves tecnologies a nivell català per tal que l’Administració en sigui coneixedora i pugui prendre decisions adequades per acompanyar/ajudar el sector agroalimentari en el seu procés de modernització i millora de l’eficiència productiva.

 

L’enquesta s’ha dissenyat de forma que sigui curta, senzilla i anònima, i els resultats seran publicats pel mateix DACC de manera agregada i anònima. 

Us animem a participar i, sobretot, agrair-vos per avançat la vostra predisposició.

Per qualsevol dubte o propostes de millora podeu contactar directament a la bústia de l’escola agrària de Cabrils (escolacabrils.accioclimatica@gencat.cat)  o al GRAP (grap@udl.cat).

 

Font: DACC

Informació relacionada