FORESTAL | 30/10/2023  Ruralcat

“El bosc a la taula”, el llibre de receptes sostenibles per promoure la gestió forestal sostenible

Cadascuna de les receptes incloses en aquesta obra mestra culinària reflecteix el compromís dels xefs participants amb els principis de la sostenibilitat i el respecte pel medi ambient.

El sector de la gastronomia està impulsant diverses iniciatives que ajuden a entendre la necessitat de fer aquest canvi de mentalitat.

El PEFC Catalunya ha presentat el seu nou projecte: un llibre de receptes sostenibles en col·laboració amb reconeguts i reconegudes xefs. Aquest llibre de receptes, concebut amb l'objectiu de promoure la gestió forestal sostenible, cerca inspirar als amants de la gastronomia a adoptar un enfocament més responsable i conscient cap als aliments que consumim. Cadascuna de les receptes incloses en aquesta obra mestra culinària reflecteix el compromís dels xefs participants amb els principis de la sostenibilitat i el respecte pel medi ambient.

El llibre reuneix la creativitat i el talent de destacats professionals com Ada Parellada, Carles Gaig, Carme Ruscalleda, Charo Val, l'escola ESHOB, Eduard Xatruch, Fina Puigdevall, els Germans Roca, els Germans Torres, Iolanda Bustos, Lluc Crusellas, Mateu Casañas, Neus Faiges, Oriol Castro, Paco Pérez, Paolo Casagrande, Pere Planagumà, Rafa Martínez, Rafel Muria, Sergi de Meià, Toni Sala i Xavier Pellicer.

 

 

A través de la col·laboració amb PEFC Catalunya, aquests xefs han seleccionat acuradament ingredients provinents de boscos certificats PEFC, garantint així el seu origen sostenible i respectuós amb l'entorn natural.

El receptari no només ens brinda una àmplia varietat de plats exquisits, sinó que també convida a reflexionar sobre la nostra relació amb els aliments i la importància de prendre decisions responsables. A través d'aquestes receptes, es pot descobrir com gaudir d'una molt bona i equilibrada alimentació, al mateix temps que contribuir a la protecció dels recursos naturals i la preservació dels boscos.

La consciència mediambiental és cada vegada més gran en tots els àmbits i sectors. L'augment de temperatures, la desforestació o la pèrdua de biodiversitat, entre altres conseqüències del canvi climàtic, fan que sigui necessari no només respectar i protegir l'entorn, sinó canviar els nostres hàbits per a revertir els seus efectes. En aquest sentit, el sector de la gastronomia està impulsant diverses iniciatives que ajuden a entendre la necessitat de fer aquest canvi de mentalitat.

El llibre es pot trobar a llibreries com la FNAC, l'Abacus, La Casa del Llibre, algunes llibreries de Barcelona com La Claret, Llibreria Vila, Llibreria Anglada i Santos Ochoa (Fabra i Puig).

 

Font: PEFC