BIOECONOMIA | 21/02/2024  Ruralcat

Nou butlletí mensual sobre els avenços de la bioeconomia i l’economia circulars a Catalunya

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural posa en marxa un butlletí per difondre notícies, iniciatives, ajuts i esdeveniments sobre la bioeconomia i l’economia circulars.

Es pot fer la subscripció al nou butlletí a la web del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, a l’apartat ‘Butlletins del Departament’.

El butlletí s’adreça a les empreses que ofereixen productes o serveis basats en la circularitat o que la volen incorporar en els seus processos productius. També vol arribar als centres tecnològics que fan R+D+I en aquest àmbit i a les administracions públiques que hi treballen. Tothom qui vulgui, ja pots subscriure’s al butlletí des de la web del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC).

L’objectiu és impulsar la transferència i l’intercanvi d’informació per a la transició cap a la bioeconomia i l’economia circulars a Catalunya. Per això, el butlletí recollirà diferents iniciatives –notícies, projectes, estudis, ajuts, esdeveniments, etc.– que s’estan duent a terme per al seu desplegament. Vol difondre i consolidar aquests conceptes, alineats amb els reptes europeus i catalans d’acció climàtica, competitivitat econòmica i desenvolupament rural.

Foto: Capçalera butlletí #CatalunyaCircular

Estratègia de la bioeconomia de Catalunya 2030

Comunicar i sensibilitzar sobre la necessitat d’implementació i els beneficis de la bioeconomia circular és una de les línies prioritàries dins de l’Estratègia de la bioeconomia de Catalunya 2030 i del seu primer Pla d’acció 2022-2024. El desenvolupament de la bioeconomia requereix la implicació de les empreses, els centres de recerca i la ciutadania, i un coneixement més ampli sobre què és la bioeconomia contribuirà a aquesta implicació.

Full de ruta de l’economia circular a Catalunya (FRECC) 2030

El FRECC 2030 defineix la missió, la visió i els objectius estratègics i operatius per accelerar la transició del nostre país envers una economia més circular i justa que maximitzi el valor dels recursos i que actuï com a palanca de la transformació en un marc de col·laboracions entre actors clau. El seu primer Pla d’acció 2024-2026 posa l’èmfasi en la difusió de recursos de suport per a les empreses, d'iniciatives empresarials o territorials en clau circular i de notícies i esdeveniments vinculats. El butlletí és una eina per a aquesta difusió.

Font: DACC