PREMIS | 15/03/2024  Ruralcat

Es convoca la XV edició dels Premis d'Excel·lència a la Innovació per a Dones Rurals

El Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació del Govern d’Espanya convoca cada any aquests guardons amb l'objectiu de ressaltar el treball i els projectes de vida de les dones del món rural.

El termini de presentació de les candidatures finalitza el pròxim 8 d'abril.

El Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) ha convocat aquest mes de març, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona, la XV edició dels 'Premis d'Excel·lència a la Innovació per a Dones Rurals', corresponents a l'any 2024. La missió és continuar impulsant la igualtat de gènere, i polítiques que afavoreixen l'accés a les joves a l'activitat agrària i fomenten la diversificació econòmica en el món rural, i que contribueixen a frenar el despoblament dels entorns rurals.

Els premis es convoquen anualment des de l'any 2010 amb l'objectiu de ressaltar el treball i els projectes de vida de les dones en el món rural; així com la imprescindible labor que realitzen per a mantenir i revitalitzar aquests territoris, a través del reconeixement de nous projectes i actuacions realitzats per elles.

Hi ha quatre categories, Excel·lència a la innovació en l'activitat agrària, en l'activitat pesquera o aqüícola, en la diversificació de l'activitat econòmica del medi rural i a la comunicació. En cadascuna d'elles, es premiaran tres iniciatives, i es concediran un primer, segon i tercer premi dotats amb 18.000, 12.000 i 7.500 euros, respectivament.

Els premis 'Excel·lència a la innovació en l'activitat agrària' i 'Excel·lència a la innovació en l'activitat aqüícola i pesquera' reconeixeran els millors projectes que utilitzin tecnologies agràries, ramaderes o forestals o, en el segon cas, pesqueres, aqüícoles i altres complementàries del sector pesquer que es focalitzin en una activitat sostenible, eficient en l'obtenció de productes de qualitat i que al mateix temps respongui a la demanda dels consumidors i integrin estratègies de comercialització i promoció.

La categoria 'Excel·lència a la innovació en diversificació de l'activitat econòmica en el medi rural' distingeix als millors projectes que, a més d'afavorir aquesta, estiguin lligats a la indústria agroalimentària, a la prestació de serveis a l'agricultura i la silvicultura, a la integració social i a les activitats turístiques que afavoreixin nous àmbits econòmics o generin ocupació en el medi rural.

Quant al premi 'Excel·lència a la comunicació', es reconeixen als millors treballs en aquest àmbit que hagin contribuït a difondre l'activitat de les dones en el medi rural o en zones pesqueres rurals.

Finalment, el 'Reconeixement especial per la trajectòria vinculada al suport a les dones en el medi rural i en les zones pesqueres rurals' és de caràcter extraordinari i està dirigit a aquelles dones o entitats que hagin tingut un paper destacat en el suport, promoció i posada en valor de les dones en aquests àmbits.

El termini de presentació de les candidatures finalitza el pròxim 8 d'abril.

 

Font: MAPA