AJUTS | 09/04/2024  Ruralcat

Oberta la convocatòria 2024 per sol·licitar l’ajut a projectes de doctorat industrial

Empreses, entitats i organismes de recerca poden demanar l’ajut a doctorats industrials fins al 10 de desembre de 2024.

El Departament de Recerca i Universitats destina prop de 6 milions d'euros a la convocatòria de doctorats industrials.

S’obre la Convocatòria 2024 del Pla de Doctorats Industrials (Pla DI) de la Generalitat de Catalunya, on empreses, entitats i organismes de recerca es poden presentar fins al 10 de desembre. Enguany, el Departament de Recerca i Universitats destina prop de 6 milions d'euros (5.782.800 euros) i manté l'increment d'un 27% en l’ajut directe que reben els doctorands i doctorandes.

El Pla de Doctorats Industrials ofereix als investigadors i investigadores predoctorals la possibilitat de fer la formació investigadora en una empresa o institució, en col·laboració amb una universitat o centre de recerca, on desenvolupen un projecte que acabarà sent l'objecte de la tesi doctoral. Per aquesta raó, en els projectes DI han de participar com a mínim dues entitats, almenys una representant l’entorn acadèmic i almenys una representant l’entorn empresarial, que han d'haver signat un conveni de col·laboració per dur a terme conjuntament el desenvolupament del projecte. 

Així doncs, l’objectiu d’aquesta convocatòria és millorar la visibilitat internacional del Pla DI, amb l’incentiu econòmic per a les entitats beneficiàries que fomentin l’obtenció de la menció internacional als doctorands i doctorandes industrials. També té la missió d’impulsar els projectes de doctorat industrial en l’àmbit de les ciències socials, arts i humanitats; donant una major visibilitat a casos d’èxit ja finalitzats i fent-ne promoció activa en entorns acadèmics i socioeconòmics. A més a més, es vol fomentar la realització de projectes de doctorat industrial per part dels Departaments i entitats del sector públic de la Generalitat de Catalunya, fent-les elegibles dins de la modalitat d'ajut específic. I finalment, els ajuts tenen la finalitat d’incrementar la participació d'empreses i institucions en el Pla DI a través d'una estratègia comunicativa que vol identificar empreses amb interès a potenciar la seva R+D+I, així com establir vincles amb organitzacions empresarials per fomentar aliances estratègiques, enfortint l'ecosistema d'innovació i recerca industrial català.

La sol·licitud es pot tramitar des de l'Oficina Virtual de Tràmits. Durant l’any, hi ha diferents terminis parcials de sol·licitud, el primer dels quals finalitzarà el 16 d’abril i es resoldrà la primera quinzena de juny. Els següents terminis per presentar sol·licituds estan establerts al juny, l'octubre i el desembre.

 

Font: Departament de Recerca i Universitats