MAR | 09/04/2024  Ruralcat

La 30ª edició del congrés Seafood tindrà lloc del 23 al 25 d’abril a Barcelona, la fira més gran del món dels productes del mar

Seafood Expo Global/Seafood Processing Global batrà rècords amb la seva edició més gran, que ocuparà 51.277 metres quadrats nets de superfície d’exposició, un augment del 4 % respecte a l’edició de 2023.

El congrés convertirà la ciutat de Barcelona en un hub internacional de negocis, amb un impacte econòmic estimat de més de 156 milions d’euros.

Seafood Expo Global/Seafood Processing Global, l’esdeveniment comercial més gran i divers del món de productes del mar, celebrarà la seva 30ª edició del 23 al 25 d’abril i serà la més gran de la seva història. El congrés anual, organitzat per Diversified Communications que tindrà lloc a Fira de Barcelona Gran Via, ocuparà 51.227 metres quadrats de l’espai d’exposicions un augment del 4 % respecte a l’edició anterior. 

L’esdeveniment oferirà una plataforma internacional perquè proveïdors i compradors de la indústria mundial es reuneixin en persona i estableixin relacions comercials. Entre els compradors figuren importadors, exportadors, majoristes, restaurants, supermercats, hotels i d’altres companyies del sector minorista i de la restauració. Els expositors presenten les darreres novetats en productes del mar, maquinària de processament i envasat i serveis per a la indústria dels productes del mar.

Hi haurà més de 2.050 empreses expositores de 84 països i comptarà amb 66 pavellons nacionals i regionals. Han confirmat la seva assistència a l’esdeveniment nous països com Azerbaidjan, Brasil i Costa de Marfil i nous pavellons regionals com Brasil, França, la República de Corea, Japó i Oman.

La fira està formada per proveïdors de tot el món, que mostraran les seves darreres innovacions en peix i productes del mar: frescos, congelats, conserves, amb valor afegit, processats i envasats. A més a més, es lliuraran els premis anuals Seafood Excellence Global Awards, que reconeixen els millors productes del mar. Els guanyadors seran triats entre els 40 finalistes recentment anunciats, que representen a 15 països, i es concediran dos grans premis al Millor Producte Minorista (Retail) i al Millor Producte d’Hotel/Restaurante/Catering (HORECA). Es concediran quatre premis especials a la innovació, la comoditat, l’envasament al detall i la millor línia de productes del mar.

Al llarg dels dies que dura el congrés, hi ha més de 20 sessions de conferències informatives a càrrec de 90 experts mundials del sector. Les presentacions i taules rodones abastaran temes diversos, com ara l’aqüicultura, la sostenibilitat, la seguretat alimentària i la política de compliment, la traçabilitat i la transparència, el canvi climàtic, les qüestions laborals i la governança, les repercussions i conseqüències de la pesca INDNR (pesca il·legal, no declarada i no reglamentada), etc. 

Totes les persones interessades poden registrar-se i comprar l’entrada al seu web.

 

Font: Seafood