PREMIS | 17/04/2024  Ruralcat

Últims dies per presentar candidatures als premis PITA i Ruralapps 2024

El termini de presentació de candidatures als dos premis finalitza el pròxim dilluns 22 d’abril.

El tràmit per presentar candidatures es fa en línia, mitjançant la web del DACC.

Últims dies per presentar candidatures a la XXIII edició del Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA) i a l’11ª edició del Premi Ruralapps, que convoca cada any el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC). El pròxim dilluns 22 d’abril finalitza el termini per presentar sol·licituds, un tràmit que es fa en línia mitjançant la web del DACC (accés al tràmit PITA i accés al tràmit Ruralapps).

 

Els PITA, premi a la incorporació i millora de la innovació

Aquests guardons reconeixen i distingeixen les empreses agràries, les agroindústries i les persones joves emprenedores innovadores d’entre 18 i 40 anys que hagin incorporat innovacions que representin un nou producte, procés o gestió per a l'empresa orientats a millorar-ne la competitivitat i la sostenibilitat, mitjançant la innovació.

La finalitat d’aquest reconeixement és impulsar la innovació i la recerca tecnològica aplicada al sector per tal de donar viabilitat i suport a projectes punters i d’alt valor afegit implantats a Catalunya.

Consta de tres modalitats (empresa agrària, agroaindústria i jove emprenedor/a innovador/a), dotades amb la quantitat de 8.000 euros per a cadascun dels guanyadors, i amb 4.000 euros per cadascun dels finalistes.

Des de la seva creació, l’any 2001, s’han presentat 499 candidatures als Premis PITA i en total, s’han premiat 116 candidatures innovadores.

 

Els Ruralapps, la distinció a solucions tecnològiques innovadores

Pel que fa als Premis Ruralapps se centren a guardonar solucions tecnològiques innovadores en els àmbits de la digitalització i la transformació digital, com ara: aplicacions, governança i gestió de dades, la intel·ligència artificial, la realitat augmentada, la realitat virtual, la robòtica, l’internet de les coses, la connectivitat...

La finalitat és que els guardons visualitzin possibles eines que existeixen en el mercat de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), orientades o que aportin solucions tecnològiques als ciutadans o als professionals dels sectors agroalimentari, forestal i del medi rural.

L’objectiu dels premis és impulsar l'aplicació de la tecnologia en benefici dels sectors agroalimentari, forestal i/o del medi rural, premiant programari funcional, que contribueixin a la millora dels àmbits esmentats.

S’estableixen dues modalitats en el premi, amb una quantia de 5.000 € per a les candidatures guanyadores i 2.000 €, per a les finalistes. Per un costat, la modalitat Ruralapps-professional, dirigit als/a les professionals i empreses del sector que comptin amb solucions que millorin processos de producció i de gestió, eficiència interna, seguretat, traçabilitat, comercialització, informació o posicionament al mercat. Per l’altre, la modalitat Ruralapps-ciència ciutadana, enfocada a la ciutadania, que disposi d’eines per facilitar l'accés a la informació.

Fins avui dia, s’han presentat 245 candidatures en aquests premis, de les quals 130 han estat en la modalitat de professional i 115 de ciència ciutadana.

 

Font: RuralCat