Marc Casamitjana, de Montserrat Forners guanya el Millor Pa de Pagès Català 2024
Aquesta es la segona vegada que el forn barceloní guanya el certamen que convoca el Consell Regulador de la IGP Pa de Pagès Català
Marc Casamitjana, de Montserrat Forners (Barcelona) ha estat proclamat guanyador de la final del Concurs Millor Pa de Pagès Català 2024, celebrada aquest cap de setmana al Teatre Municipal de Banyoles (Girona). Aquesta és la segona vegada que Montserrat Forners guanya aquest certamen que convoca el Consell Regulador de la IGP Pa de Pagès Català, donat que el 2022 ja va obtenir el premi durant la 8a edició del concurs.
Els altres finalistes d’aquesta edició van ser el Forn Sistaré (Reus), el Forn l’Espurna de Berga (Berga), el Forn de Pa Massana (Cornellà de Llobregat) i el Forn Mistral (Barcelona).
Marc Casamitjana, de 44 anys, és l’actual gerent de Montserrat Forners. Per això, va ser l’encarregat de rebre la placa de reconeixement de guanyador i els 2.000 euros amb que estat dotat el premi. Fundat el 1894, Montserrat Forners és un referent en la tradició fornera catalana. Des dels seus inicis en petits forns del barri de Sants fins a l’establiment actual al barri del Guinardó (Carrer Castillejos 366), la família ha preservat i innovat la seva artesania. En aquest context, Marc Casamitjana, representant de la quarta generació, ha liderat un procés de renovació tecnològica i humana, mantenint l’essència artesanal i adaptant-se als nous temps.
El jurat de la final del certamen va estar presidit per l’alcalde Banyoles, Miquel Noguer, i format pel president de la IGP Pa de Pagès Català, Antoni Vila; el president de la Federació Catalana DOP-IGP, Josep Pere Colat; la presidenta de l’Associació Comerç Banyoles, Dolors Busquets, i el guanyador de la edició 2023, Miquel Guich, del Forn del Passeig (Barcelona).
Així mateix, durant la final el Consell Regulador de la IGP Pa de Pagès Català va fer el lliurament de diverses distincions a fleques integrades. En aquest sentit, es va fer el Reconeixement a la Trajectòria Empresarial, a títol pòstum, a Antoni Figuera, del Forn de Pa Figuera (de Badalona), president del nostre Consell Regulador els últims 10 anys. I també es va distingir Emilio Ojeda (Forn Artesà Luna, Sant Joan d'Espí) com Jove Empresari, i a Jordi Morera (L'Espiga d'Or, Vilanova i la Geltrú) pel seu Servei d'Excel·lència.
Així mateix, el grup Cor de Teatre va oferir una actuació musical durant la final. I en acabar el concurs, els assistents van poder degustar un còctel preparat per la fleca local Forn de Pa Jaume Figueras, que es va confeccionar amb productes tradicionals de Banyoles, d’altres elaborats amb IGP Pera de Lleida i IGP Poma de Girona. També hi havia altres productes amb segell de qualitat com la IGP Llonganissa de Vic, la DOP Formatge de l’Alt Urgell i la Cerdanya, i la DOP Oli de l’Empordà.
FONT: DARPA