ESTUDIS | 24/06/2020  Ruralcat

Es publiquen les dades de superfícies municipals de tots els conreus de Catalunya de la campanya 2019

També s’han actualitzat els mapes de distribució municipals de superfícies, rendiments i produccions de fruita fresca, fruita de llavor, fruita de pinyol, olivera i cítrics.

Cultius d'enciam

El Departament d’Agricultura ha publicat les dades definitives de superfícies de tots els conreus de Catalunya per municipis corresponents a la campanya de 2019.

En el llistat apareixen, per a cada municipi, els conreus que han tingut superfície en la campanya de 2019. En l’apartat d’Ocupació primera o principal apareix el conreu herbaci que ocupa una determinada superfície. S’entén com ocupació principal el conreu més important i que generalment coincideix amb el de més alçada. En casos d’ocupacions successives, el conreu que es realitza primer es considera ocupació primera i els conreus que el succeeixen, ocupacions posteriors, que són els conreus herbacis que es succeeixen en una mateixa superfície en el decurs de l’any agrícola i es recullen per separat.  D’altra banda, els conreus associats són els conreus que coexisteixen intercalats en una mateixa superfície en el decurs de l’any agrícola, durant tot o part del cicle vegetatiu i els productes dels quals es recullen per separat.

Aquesta estadística es du a terme amb la col·laboració de totes les Oficines Comarcals i les unitats d'estadística de serveis territorials i serveis centrals del DARP.

Properament s'aniran publicant a la mateixa pàgina web del DARP les dades de superfícies, rendiments i produccions globals de Catalunya i detallades per demarcacions provincials i comarques.

Un cop tancades les estadístiques de superfícies, rendiments i produccions de tots els conreus a Catalunya, també s’han publicat els primers mapes de distribució municipal de superfícies per grups de conreus. En concret, s’ofereixen les dades de fruita fresca, fruita de llavor, fruita de pinyol, olivera i cítrics.

Font: DARP

El més llegit

Jornades tècniques en línia del 23 al 29 de novembre

Catalunya comptarà amb la seva Estratègia de la Bioeconomia

El proper 23 de novembre s’obren les inscripcions a nous cursos a distància