21 i 22 de maig | 20/05/2004  Ruralcat

XVIII Jornades Agropecuàries del Vallès

En el marc de la Fira de l¿Ascensió de Granollers, el Centre Tecnològic i Universitari de Granollers acollirà, el divendres 21 i dissabte 22 de maig, les XVIII Jornades Agropecuàries del Vallès.

XVIII Jornades Agropecuàries del Vallès

Com cada any, i com s'ha vingut fent al llarg de les darreres Fires, s'han preparat enguany, amb la col·laboració de les associacions de ramaders i agricultors de la comarca, diferents conferències. La qualitat de les produccions cada cop es valora més. Per això s'ha organitzat una ponència sobre la qualitat de la llet i el seu control i una altra sobre el compostatge, un procés que facilita la gestió de les dejeccions ramaderes. També s'han programat temes d¿interès pels ramaders com l'alimentació de les ovelles, la influència de les abelles en el medi ambient, les noves tendències en la comercialització de la carn de conill, i el seu desenvolupament. Divendres, 21 de maig Les Jornades començaran a les 12.00 a càrrec del Sr. Albert Ballester, gerent de l¿Associació Lletera de Catalunya, que oferirà la ponència titulada Situació del Sector Lleter a Catalunya i el seu desenvolupament. A continuació, la Sra. Anna Jubert, directora Tècnica del Laboratori Interprofessional Lleter de Catalunya, analitzarà el tema Control de la llet crua de vaca, paràmetres analítics. Dissabte, 22 de maig A les 10.00 hores, el Sr. Lluís Flaqué (Telecomunicacions Integrals) oferirà la ponència Aplicacions Tecnològiques a les explotacions porcines i lleteres. Mitja hora més tard, el Sr. Jordi Miró, veterinari i professor titular de la Facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona, parlarà de L¿alimentació de les ovelles en èpoques de poca pastura i la seva influència sobre el rendiment productiu. A les 12.00 hores es realitzaran tres ponències de manera simultània en aules diferents. El món de les abelles i la seva influència en el mediambient. Polinització silvestre. per l¿Associació d¿Apicultors de Barcelona; Noves tendències de la comercialització de la carn de conill, pel Sr. Ignacio Pedrosa, gerent de l¿escorxador ¿Línea Alimentària de Banyoles, i Compostatge de Dejeccions Ramaderes pel Dr. Josep Saña, especialista en l¿aprofitament de residus orgànics. Per a més informació consulteu el díptic que adjuntem o contacteu amb: Oficina Comarcal del Vallès Oriental
C. Roger de Flor, 68, C baixos
08400 Granollers
Tel. 93 8611323
avoriental.darp@gencat.net Assessorament Rural i Innovació Tecnològica
C. Sabino de Arana, 24
08028 Barcelona
Tel. 93 409 20 90
atcasma@gencat.net