ALIMENTACIÓ | 18/01/2022  Ruralcat

El DACC va tancar el 2021 com a signatari de la Declaració de Glasgow sobre l’alimentació i el clima

La Declaració de Glasgow és un compromís per abordar l’emergència climàtica a través de polítiques alimentàries integrades i una crida als governs nacionals.

Foto de la presentació (font: Declaració de Glasgow)

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural és un dels signataris de la Declaració de Glasgow sobre l’Alimentació el Clima. El passat 6 de novembre de 2021 va tenir lloc la presentació oficial de la Declaració de Glasgow durant la COP26. Aquesta Declaració reuneix autoritats locals de tota mena i mida perquè parlin amb una sola veu i renovin els seus compromisos de desenvolupar polítiques d'alimentació sostenible, promoure mecanismes d’acció conjunta i demanar als governs nacionals que situïn l'alimentació i l'agricultura al centre de la resposta global a l'emergència climàtica.

Els compromisos que inclou la Declaració de Glasgow sobre l’alimentació i el clima són la implementació d’estratègies alimentàries integrades amb un enfoc que inclogui tots els actors de les baules de la cadena alimentària i la construcció de sistemes alimentaris sostenibles capaços de reconstruir els ecosistemes i proporcionar dietes segures, saludables, accessibles, assequibles i sostenibles per a tots i totes.

Aquests compromisos estan plenament alineats amb els objectius de la política alimentària del DACC que es troben descrits al Pla estratègic de l’alimentació de Catalunya que es van començar a implementar el 2021. En aquest sentit, la fitxaUna visió unificada per aconseguir un sistema alimentari sostenible a nivell regional”, que inclou la descripció del Pla estratègic de l’alimentació de Catalunya, és un dels casos inclosos en la Declaració de Glasgow com a exemples per ajudar a altres territoris a implementar les seves polítiques alimentàries. 

A banda del DACC, les altres entitats catalanes signants de la declaració són els municipis de Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Viladecans, Manresa i Gavà.  

Font: DACC