DOSSIER TÈCNIC | 02/12/2016  RuralCat

Núm. 83: "Nous models de producció saludables i sostenibles en el sector carni"

Portada del Dossier Tècnic 83:

Portada del Dossier Tècnic 83: "Nous models de producció saludables i sostenibles en el sector carni"

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha editat aquest Dossier Tècnic sobre el sector carni i el repte d’oferir als consumidors aliments segurs, saludables i sostenibles. També ens informa sobre la reducció de sal i greix en derivats carnis elaborats en petits establiments de carnisseria i cansaladeria-xarcuteria, i la producció de carn de porc amb alt contingut en àcid oleic.

L’objectiu d’aquesta publicació és fer un breu repàs a algunes de les innovacions que el sector carni ha introduït en la producció de carn i productes carnis, tant des del punt de vista de la producció ramadera com de la indústria, amb la finalitat de donar resposta a les demandes del consumidor, que cada vegada està més interessat per seguir una dieta saludable i on determinades informacions que periòdicament surten als mitjans de comunicació fa que de vegades tinguin dubtes sobre la seguretat i la sostenibilitat del consum.

Aquest monogràfic compta amb la presentació del director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Antoni Díaz Vendrell. Ha estat possible gràcies a la participació dels tècnics de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), de la Federació Catalana de Carnissers i Cansaladers-xarcuters, de la Fundació Oficis de la Carn, i de Selección Batallé, S.A. També, en l’entrevista de la contraportada, podem conèixer l’opinió de Carmen Vidal Carou, catedràtica de Nutrició i Bromatologia de la Facultat de Farmàcia, Campus de l’Alimentació, de la Universitat de Barcelona (UB).
 

Més de 395 milions d’euros en ajuts dins de la Política Agrària Comuna a Catalunya

Jornades tècniques del 2 al 8 de desembre

Es presenten els resultats econòmics de les granges de producció porcina a Catalunya