DOSSIER TÈCNIC | 24/03/2017  RuralCat

Núm. 86: "Gastronomia i productes agroalimentaris"

Portada del Dossier Tècnic 86:

Portada del Dossier Tècnic 86: "Gastronomia i productes agroalimentaris"

Al llarg de les últimes dècades, la gastronomia catalana ha estat immersa en un procés de transformació sense precedents i ha assolit una projecció internacional insospitada, fet que ens porta a reflexionar sobre les seves repercussions en el sector de la producció agroalimentària i els beneficis que ha reportat tant a la restauració com a la pagesia.

En aquest Dossier Tècnic, que pretén copsar aquest binomi entre gastronomia i productes agroalimentaris, hi han participat xefs, científics divulgadors i productors, tots ells experts en els seus àmbits però també en la relació amb els altres.

Carmel Mòdol i Bressolí, director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, en fa la presentació.

En el primer article, Claudi Mans, del Departament d’Enginyeria Química i Química Analítica de la Universitat de Barcelona, ens explica com la ciència i la tecnologia influiran en la preparació d’aliments.

En el segon, el periodista especialitzat, Josep Bernabeu ens parla sobre diferents experiències de col·laboració entre cuiners i productors.

A continuació, coneixem de primera mà les opinions de: Carme Ruscalleda, xef, empresària al capdavant dels restaurants Sant Pau i ambaixadora de Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016; Jordi Capdevila, enginyer tècnic agrícola i un dels quatre germans que porta l’explotació agrícola i ramadera Sargaire, SL, i la marca Carn Sargaire; Oriol Rovira, cuiner al capdavant del restaurant Els Casals, vinculat a l’explotació agrícola i ramadera familiar de Cal Rovira; i Marc Solé, enginyer tècnic agrònom i cap de Cal Peretó, una empresa familiar dedicada a la producció i comercialització directa d’hortalisses ecològiques.

Finalment, en la contraportada trobem una entrevista amb Pere Castells Esqué, membre de Gastrocultura Mediterrània, membre de la junta de l’ACCA i col·laborador del curs Science and cooking a Harvard.

 

Més de 395 milions d’euros en ajuts dins de la Política Agrària Comuna a Catalunya

Jornades tècniques del 2 al 8 de desembre

Es presenten els resultats econòmics de les granges de producció porcina a Catalunya