DOSSIER TÈCNIC | 02/02/2018  RuralCat

Núm. 89: "Avicultura de carn"

Portada del Dossier Tècnic 89:

Portada del Dossier Tècnic 89: "Avicultura de carn"

L’avicultura de carn ha esdevingut un dels principals sectors productors a Catalunya: és el segon en importància darrere del sector porcí. El consum de carn d’au ha anat creixent progressivament, ja que és una font de proteïna de qualitat a un preu molt competitiu i una de les carns més valorades per la població gràcies a les múltiples opcions de preparació.

Per donar resposta a la demanda de la societat, el sector avícola ha hagut de fer front a molts reptes i un gran esforç per mantenir la seva competitivitat.En aquest sentit, l’avicultura és un delssectors més professionalitzats en què s’han hagutde fer grans inversions per millorar les instal·lacions.

La publicació d’aquest Dossier Tècnic té com a objectiu recopilar diferents aspectes de la producció avícola de carn catalana i tractar aspectes de tipus sanitari, de benestar animal, de millora de la producció i qualitat sanitària, i de comercialització. Reserva un espai també per determinades races autòctones avícoles catalanes, per disposar d’una visió global i actualitzada de la producció avícola de carn i per fer divulgació de les pràctiques d’aquest tipus de producció.

La presentació d’aquest Dossier Tècnic la realitza Montserrat Álamos López, cap del Servei d’Ordenació Ramadera de la Direcció General d’Agricultura i Ramaderia del DARP. En l’entrevista de la contraportada podem conèixer l’opinió de l’experta en bioseguretat Marta Cerdà Cuéllar, investigadora del Programa de Sanitat Animal del Centre de Recerca en Sanitat Animal (CReSA – IRTA).

L’Escola Agrària de Mas Bové posa en marxa un curs en línia per prevenir la caudofàgia a les granges

El proper dilluns 28 de juny s’obren les inscripcions a nous cursos a distància

La nova Oficina de la Bioeconomia de RuralCat aglutina tota la informació sobre l’Estratègia de la Bioeconomia 2030