ESTADÍSTIQUES | 05/07/2022  Ruralcat

Publicat l’informe final de campanya 2021 de la fruita de pinyol

L’informe conté un recull estadístic de l’evolució setmanal dels preus i quantitats facilitats per les empreses col·laboradores amb l’Observatori Agroalimentari de Preus de Catalunya.

La fruita de pinyol estudiada ha estat la nectarina carn groga, el préssec carn groga i el paraguaià carn blanca.

S’ha publicat l’informe final de campanya 2021 de fruita de pinyol, amb el recull estadístic de l’evolució setmanal dels diferents preus i quantitats facilitats per les empreses col·laboradores amb l’Observatori Agroalimentari de Preus de Catalunya del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC).

La fruita de pinyol estudiada ha estat la nectarina carn groga, el préssec carn groga i el paraguaià carn blanca. L’informe proporciona dades sobre la quantitat (Mkg) i el preu segons els següents atributs: el tipus de fruita, la confecció o palot, el tipus de confecció, el calibre i l’especificació.

Com mostra el gràfic de quantitats segons el tipus de fruita, de nectarina hi ha 54 Mkg, que representa el 49,1%, de préssec 25,5 Mkg, que és el 23,1%, i de paraguaià 30,6 Mkg, el 27,8%.

Quant al preu segons el tipus de fruita, el de la nectarina és de 1,29€/kg, el del préssec 1,19€/kg i el del paraguaià de 1,25€/kg.

Pel que fa a l’evolució setmanal del preu, els gràfics recullen les dades des de la segona quinzena de juny fins a les tres primeres setmanes de setembre i són els següents: l’evolució setmanal del preu, l’evolució setmanal del preu ex-work i del preu pagat pels consumidors, i una comparativa del preu mitjà de les campanyes 2020 i 2021.

Com es pot observar, tot i que el preu del 2021 al llarg de les setmanes és més elevat que el del 2020, al setembre el preu mitjà de la campanya del 2021 de la setmana 38 és 1,34€/kg, més baix que la campanya del 2020, que és de 1,39€/kg. Així doncs, l’any 2021 l’increment de preu de la fruita de pinyol ha estat menor.

Font: DACC