PESCA | 25/08/2022  Ruralcat

El projecte Valorafood investiga el reaprofitament dels excedents alimentaris del sector pesquer per poder desenvolupar subproductes innovadors

S’analitzen les tecnologies i les tendències del sector per poder desenvolupar subproductes innovadors i amb un alt valor nutricional.

El projecte està finançat pel Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2022.

L’Institut d’Investigació i Tecnologia Agroalimentària (IRTA) juntament amb RADI S.L., Serhs Food, Gustos Meritem i Peixos Puignau participen en el projecte Valorafood, una iniciativa per la innovació del sector pesquer. Es tracta d’un projecte finançat pel Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2022.

En el marc d’aquest projecte, s’analitzen les tecnologies i les tendències del sector per poder desenvolupar subproductes innovadors i amb un alt valor nutricional. Mitjançant focus groups, tallers immersius i reunions es pretén conèixer els excedents reals de les empreses transformadores de peix i dissenyar les pautes per reaprofitar-los en forma de nous productes innovadors. Aquesta anàlisi serà la base per plantejar una prova pilot futura.

Fins al moment, ja s’han fet tres visites i diverses reunions, una d’elles a IRTA Monells, on es va conèixer el Pulse Combustion Dryer (PCD), una tecnologia emergent que transforma productes líquids en pols instantàniament, mantenint el valor nutricional.

 

Font: IRTA