Vic acull el 2n Congrés BIT de Bioeconomia, Innovació i Tecnologia, centrat en la producció de biogàs
El certamen, organitzat pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, l’Ajuntament de Vic i Fira de Lleida, amb el suport de la Diputació i l’Ajuntament de Lleida, se celebra els dies 30 i 31 de març.
El biogàs és el tema central d’aquesta edició que té per objectiu debatre els reptes i oportunitats econòmiques, energètiques, ambientals i climàtiques que planteja la producció de biogàs tant al món rural com a l’urbà.
Vic acull els dies 30 i 31 de març el segon Congrés BIT de Bioeconomia, Innovació i Tecnologia, el principal punt de trobada de les empreses, startups i centres de recerca que lideren el futur de la bioeconomia catalana per transformar el sector primari i agroindustrial.
El biogàs és el tema central d’aquesta edició que té per objectiu debatre els reptes i oportunitats econòmiques, energètiques, ambientals i climàtiques que planteja la producció de biogàs tant al món rural com a l’urbà. A través de ponències, taules rodones i tallers, agents de tots els sectors implicats – sector ramader, indústria agroalimentària, sector dels residus, sector energètic, sector dels fertilitzants, sector acadèmic i món local – compartiran experiències i punts de vista respecte l’estat actual i les perspectives futures de la producció i l’aprofitament del biogàs i dels digestats.
El Congrés es porta a terme coincidint amb el Mercat del Ram de Vic, esdeveniment de referència del sector ramader que, al seu torn, incorpora un espai per a empreses vinculades als sectors econòmics del biogàs.
Els municipis gaudeixen també d’un espai específic en el Congrés, amb la Sessió Bioeconomia i Món Local que se celebra divendres 31 i que acull casos pràctics a partir d’una nova mirada dels serveis de promoció econòmica cap a la bioeconomia i la presentació de la guia Bioeconomia al món local.
Per a més informació podeu consultar el programa del Congrés. Cal inscripció prèvia per a participar-hi.
Estratègia de la Bioeconomia de Catalunya 2030
L’impuls a la producció i aprofitament del biogàs i dels digestats és una de les línies prioritàries dins de l’Estratègia de la Bioeconomia de Catalunya 2030, aprovada pel Govern el 2021, i del seu primer Pla d’Acció 2022-2024. L’aprofitament energètic de les dejeccions ramaderes i dels residus alimentaris és una oportunitat per generar economia i ocupació al territori alhora que potencia la descarbonització del sistema productiu i contribueix a guanyar sobirania energètica i de recursos i a prevenir la contaminació.
Font: DACC