SANITAT VEGETAL | 08/05/2023  Ruralcat

Butlletins d’informació fitosanitària per al mes de maig de 2023

Consulta els butlletins d’avisos fitosanitaris que mensualment elabora el Servei de Sanitat Vegetal del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Puccinia striiformis. Rovell groc del blat. Símptomes d’infeccions inicials.

Aquesta informació presenta tractaments i mesures específiques per a diferents tipus de cultius, agrupats en quatre butlletins:

Cultius llenyosos: fruita dolça (pomera, perera, cirerer i fruiters de pinyol), fruita seca (avellaner, ametller, noguera), cítrics, vinya i olivera.

Cultius hortícoles: tomàquet, patata, carbassó, enciam, api, julivert i maduixa.

Cultius d’espais verds: forestals (alzina i roure, om, pi, pollancre, castanyer, margalló, boix) parcs i jardins (palmera, rosàcies ornamentals, boix, ornamentals).

Cultius extensius: arròs, cereals, blat, triticale, civada, sègol, ordi, panís, colza, pèsol farratger i alfals.

El Servei de Sanitat Vegetal del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural elabora mensualment aquesta informació a partir del seguiment de les plagues i malalties i de l’experimentació de camp.

Si teniu algun dubte o voleu més informació podeu consultar a l’Oficina de Sanitat Vegetal.

Recordeu que les estacions i subestacions d'avisos fitosanitaris de Catalunya també emeten avisos puntuals i que podeu consultar els últims al portal de RuralCat.

Si voleu estar informats de manera més immediata podeu demanar el Servei d’avisos fitosanitaris per SMS i correus electrònics o seguir-nos a Twitter (@ruralcat).

 

Font: Oficina de Sanitat Vegetal