PREMIS | 10/05/2023  Ruralcat

Àngels Calvo, cap del panell de tast oficial d’olis de Catalunya va ser guardonada per la DOP “Siurana” per la seva trajectòria professional en favor de la qualitat dels olis catalans

L’acte #MIRADA Siurana 23 de lliurament del guardó d’Entenedora de l’Any s’ha celebrat als jardins de l’Estació Enològica de Catalunya.

Àngels Calvo lidera un grup de 25 tastadors professionals com a cap del Panell oficial d’olis d’oliva verges de Catalunya.

El Consell Regulador de la DOP Siurana ha nomenat a Àngels Calvo Fandos com a Entenedora de l’Any. Calvo és la cap del Panell oficial d’olis d’oliva verges de Catalunya, una treballadora incansable i proactiva dedicada al servei de la millora de la qualitat de l’oli d’oliva verge extra, a més d’impulsar accions de promoció i transferència de coneixement.

 

 

Calvo Lidera un grup de 25 tastadors professionals com a cap del Panell oficial d’olis d’oliva verge de Catalunya des del 2004, on ha estat vinculada des de la seva constitució, primer com a secretària tècnica. Calvo es va llicenciar en Veterinària, en l’especialitat bromatologia, tecnologia i sanitat dels aliments a Saragossa. Des d’aleshores no ha deixat de formar-se en l’àmbit de l’anàlisi sensorial i amb la seva experiència i coneixement, forma part del grup d’experts en tast d’olis del COI i també del MAGRAMA; participa anualment a les guies de l’oli Iberoleum, Evoleum, Evoo i IOOC Guide, a més de ser professora i ponent de cursos, jornades, i congressos nacionals i internacionals. Calvo és també col·laboradora en activitats científiques de diverses universitats; anualment és jurat i fins i tot cap de panell dels concursos nacionals i internacionals més prestigiosos.

Des de sempre l’Àngels Calvo ha col·laborat amb el Consell Regulador de la DOP Siurana, impartint tastos guiats d’oli a estudiants de les escoles de cuina, enologia i turisme arreu de Catalunya, entre d’altres accions destacables.

L’acte #MIRADA Siurana 23 de lliurament del guardó d’Entenedora de l’Any s’ha celebrat als jardins de l’Estació Enològica de Catalunya, sota la presidència del president del Consell Regulador de la DOP Siurana, Antoni Galceran. Durant l’acte també s’han lliurat els premis del XXX Concurs escolar de Dibuix i VII Receptes explicades atorgats a 18 alumnes de les escoles del territori DOP Siurana. Enguany han quedat finalistes 104 infants d’una vintena de centres educatius de sis de les nostres comarques.

 

Font: DOP Siurana