ESTADÍSTIQUES | 18/05/2023  Ruralcat

Disponibles els resultats de la Xarxa Comptable Agrària de Catalunya

La Xarxa Comptable Agrària és un instrument que permet avaluar la renda i l'estructura de les explotacions agràries de Catalunya i l'impacte que la política agrària produeix en elles.

Aquesta estadística s'elabora en el marc del conveni de col·laboració amb el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient.

S’han publicat els resultats de la Xarxa Comptable Agrària de Catalunya (XCAC) corresponents a l'exercici comptable 2021. La Xarxa Comptable Agrària és un instrument que permet avaluar la renda i l'estructura de les explotacions agràries de Catalunya i l'impacte que la política agrària produeix en elles. Ofereix una visió de totes les quantificacions disponibles sobre l'activitat agrària a partir de les dades comptables.

Aquesta estadística s'elabora en el marc del conveni de col·laboració amb el Ministeri dAgricultura, Alimentació i Medi Ambient. La metodologia es basa en el programa de la Red Contable Agraria Nacional (RECAN) iniciada els anys setanta a Espanya i integrada des de l'any 1986 en la Xarxa d'Informació Comptable Agrícola (RICA) comunitària, que es regeix pel Reglament CE 1217/2009, amb l'adaptació de la metodologia a la nova situació normativa.

La publicació inclou dos resultats diferents: d'una banda, els resultats d'explotacions que s'han configurat a partir del model de resultat estàndard de la Xarxa d'Informació Comptable Agrícola (RICA) en l'àmbit de la UE; d'altra banda, hi ha el compte analític per producte, que és el resultat econòmic obtingut per cada unitat de producte seguint els criteris majorment acceptats de la comptabilitat analítica o de costos.

Si us interessa el món agrari i voleu estar informats de l’actualitat i les novetats, podeu fer la subscripció al butlletí a través de la web del DACC per rebre el butlletí informatiu de Novetats Estadístiques.

 

Font: DACC