INDÚSTRIES ALIMENTÀRIES | 07/06/2023  Ruralcat

Presentades les oportunitats comercials de nous mercats internacionals al sector agroalimentari català

L’objectiu és impulsar les exportacions agroalimentàries i contribuir al creixement de les empreses catalanes del sector.

Més de 300 empreses i agents del sector agroalimentari català participaran en la tercera edició del Fòrum Catalan Food.

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, mitjançant PRODECA, organitza a l’espai Go Beach Club de Barcelona del 6 al 8 de juny el Catalan Food Business Forum 2023, el gran esdeveniment comercial i de coneixement del sector agroalimentari català. L’acte, una jornada de debat i networking i dues de reunions de negoci amb compradors internacionals, té per objectiu impulsar les exportacions agroalimentàries i contribuir al creixement de les empreses catalanes del sector.

L’esdeveniment compta amb una jornada inaugural, el III Fòrum Catalan Food, la trobada professional adreçada al sector agroalimentari català per debatre temes de promoció i comercialització. Més de 300 empreses i agents del sector agroalimentari català participaran en la tercera edició del Fòrum Catalan Food, que enguany tindrà com a eix temàtic el valor de la internacionalització i, a través de la visió de més de 20 experts internacionals, oferirà les claus de negoci per créixer transformant el volum en valor.

La periodista Cristina Riba presentarà l’acte, en què intervindran ponents internacionals, experts en els mercats de Llatinoamèrica, el Regne Unit, Àfrica, Àsia i els Estats Units. Organitzat temàticament segons aquests mercats, cada bloc estarà moderat per representants de diverses entitats que treballen conjuntament amb Prodeca en la internacionalització de les empreses catalanes, com ACCIÓ, les delegacions del Govern de la Generalitat a l’exterior o les pròpies Antenes PRODECA, una xarxa de professionals en països estratègics amb experiència en el sector tant en l’àmbit català com del país de destinació.

La jornada està plantejada també com una oportunitat per fomentar el contacte entre els assistents. Per això, s’oferirà un dinar networking en que les empreses, agents del sector i ponents podran estrènyer relacions en un format més distès.

Els dies 7 i 8 de juny, Prodeca celebrarà de manera simultània tres Business Forum, una plataforma de connexió de negocis que reivindica el contacte directe entre empreses catalanes i compradors i distribuïdors internacionals.

Durant dos dies, el Catalan Food Business Forum concentrarà reunirà 80 empreses catalanes dels sector del carni, Fine Food i vi amb 120 compradors de fora de la UE, en un programa de rondes que permetrà unes 3.500 reunions B2B de negoci en una agenda preestablerta en funció de les necessitats plantejades pels compradors internacionals i els mercats als quals els interessa introduir-se als productors catalans.

 

Font: DACC