El DARP atorga 30 diplomes de Mestre Artesà Alimentari
Un total de 10 carnissers cansaladers xarcuters, 13 forners, 5 pastissers i 2 xurrers rebran aquest diploma, que requereix l'informe favorable de la Comissió d'Artesania Alimentària Catalana.
El Departament d’Agricultura, ramaderia, Pesca i Alimentació ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya la Resolució per la qual s'atorga el Diploma de Mestre/a Artesà/ana Alimentari/ària a un total de 30 persones, d’acord amb les propostes presentades i amb l'informe favorable de la Comissió. En concret, es tracta de 10 carnissers cansaladers xarcuters, 13 forners, 5 pastissers i 2 xurrers.
Així, s’atorga el Diploma de Mestre Artesà Alimentari a les persones següents:
NOM | COGNOMS | ACTIVITAT | POBLACIO | COMARCA | |||
1 | Jordi | Andreu Rodriguez | Forner | Tarragona | Tarragona | ||
2 | Pau | Borràs Aige | Forner | Algerri | La Noguera | ||
3 | Jose Luis | Maestre Gomez | Pastisser | Cambrils | Tarragona | ||
4 | Christian | Escribà Tholoniat | Pastisser | Barcelona | Barcelonès | ||
5 | Miguel Angel | Zaguirre Bruque | Pastisser | Terrassa | Vallès Occidental | ||
6 | Guillermo | Cortés Verdú | Pastisser | Barcelona | Barcelonès | ||
7 | Maria | Morón Rodríguez | Xurrer | Sta. Coloma de Gramanet | Barcelonès | ||
8 | Manuel | Esteban Costa | Xurrer | Barcelona | Barcelonès | ||
9 | Mª Teresa | Plans Figuls | Carnisser-cansalader-xarcuter | Torelló | Osona | ||
10 | Carlos | Tur Font | Forner | Barcelona | Barcelonès | ||
11 | Jaume | Capell Font | Carnisser-cansalader-xarcuter | Bellcaire d'Empordà | Baix Empordà | ||
12 | Carlos | Sole Codina | Forner | Guissona | Segarra | ||
13 | Carles | Soler Fabregas | Carnisser-cansalader-xarcuter | Bordils | Gironès | ||
14 | Adolfo | Rubio Claudio | Forner | Barcelona | Barcelonès | ||
15 | Marc Antoni | Farràs Cases | Carnisser-cansalader-xarcuter | Térmens | Noguera | ||
16 | Jaume | Miralles Maurell | Forner | Sant Andreu Llavaneres | Maresme | ||
17 | Jose | Sans Aragonés | Forner | Vila-Seca | Tarragonès | ||
18 | Albert | Morera Serentill | Carnisser-cansalader-xarcuter | Terrassa | Vallès Occidental | ||
19 | Joan | Serra Picañol | Forner | Calders | Bages | ||
20 | Yolanda | Preseguer Blanco | Carnisser-cansalader-xarcuter | La Garriga | Vallès Oriental | ||
21 | Anna Mª | París Mercadal | Carnisser-cansalader-xarcuter | Balaguer | La Noguera | ||
22 | Moisés | Criballés Vilagrassa | Carnisser-cansalader-xarcuter | Torelló | Osona | ||
23 | Benet | Masvidal Serra | Forner | Canet de Mar | Maresme | ||
24 | Josep | Carreras Padrós | Forner | Sabadell | Vallès Occidental | ||
25 | Miquel | Dolz Vallès | Carnisser-cansalader-xarcuter | Amposta | Montsià | ||
26 | Joan | Estela Roura | Carnisser-cansalader-xarcuter | Besalú | Garroxta | ||
27 | Josep Maria | Monreal Planas | Forner | Sitges | Garraf | ||
28 | Josep | Gonzalez Oliveros | Forner | Barcelona | Barcelonès | ||
29 | Miguel | Jané Juanós | Pastisser | Olesa de Montserrat | Baix Llobregat | ||
30 | Jaume | Farriol Serra | Forner | Sant Andreu de la Barca | Baix Llobregat | ||
El Diploma de Mestre artesà (DECRET 285/2006, de 4 de juliol, pel qual es desenvolupa la Llei 14/2003, de 13 de juny, de qualitat agroalimentària. (DOGC núm. 4670, 6.7.2006) s'atorga a aquells artesans que reuneixen determinats mèrits de creativitat i coneixements en el camp de l’artesania alimentària en algun dels oficis que especifica el Decret, han exercit com a artesans alimentaris durant un període mínim de quinze anys i disposen del carnet d'artesà alimentari.
Per tant, l'atorgament del diploma significa el reconeixement del mestratge excepcional amb el qual l'artesà exerceix el seu ofici, per la qual cosa només podrà ser atorgat a persones a les qual se'ls pugui acreditar una llarga trajectòria professional reconeguda, domini tècnic del seu ofici, experiència i mèrits de caràcter extraordinari en la pràctica de l'ofici.
Val a dir que la normativa estableix que el Departament atorgarà aquests diplomes a artesans que siguin proposats per les entitats de representació i de defensa dels interessos professionals dels artesans o amb sol•licitud dels interessats. Les propostes es presenten durant l'últim trimestre de cada any, i l'atorgament requereix informe favorable de la Comissió d'Artesania Alimentària Catalana. El diploma té caràcter vitalici, sens perjudici que pugui ser revocat, amb incoació de procediment, d'ofici.