AJUTS | 27/09/2023  Ruralcat

Disponibles els ajuts a les inversions en la transformació i la comercialització agroalimentàries

L’objectiu dels ajuts és fomentar projectes d’inversió destinats a la transformació i/o comercialització d’aliments, executats per les empreses agroalimentàries de Catalunya.

El termini de sol·licitud del ajuts finalitza el 3 d’octubre.

Des del col·legi d’Enginyers agrònoms de Catalunya es va fer la Sessió informativa sobre els Ajuts a la millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agroalimentaris corresponents a l’any 2023”.

En aquesta jornada es van comentar les principals novetats d’aquests ajuts que finalitzen el seu termini de sol·licitud el proper 3 d'octubre.

Per primer cop aquests ajuts estan regulats per reglaments d’exempció dels ajuts d’estat i això ha fet variar, entre d’altres aspectes, les intensitats i els imports màxims dels ajuts segons els productes que es manipulin, transformin o comercialitzin. Les persones beneficiàries han de ser PIMES. També poden ser beneficiàries grans empreses, però en aquest cas sol les que presentin projectes d’establiments de nova creació que es trobin en determinats municipis del nostre territori.

Durant la Sessió informativa, també es va presentar la plataforma de nova creació on realitzar el tràmit, a la qual es pot accedir en aquest enllaç.

Les consultes sobre aquests ajuts es poden fer arribar al Servei d'Indústries i Comercialització Agroalimentària al correu electrònic industries.daam@gencat.cat

 

Font: DACC