RURALCAT | 27/09/2023  Ruralcat

L’any 2017 s’incorpora la formació contínua a RuralCat

Efemèrides: Aquest 2023, RuralCat celebra el seu 20è aniversari. En aquests 20 anys, s’han posat en marxa diverses iniciatives que han permès consolidar el portal com la comunitat de referència del sector agroalimentari, forestal i del món rural i marítim.

L’any 2017 s’incorpora la formació contínua a RuralCat.

RuralCat ha apostat sempre per a la formació i la transferència de coneixement. L’any 2017, es va començar a donar suport a la Formació contínua des del portal, per una banda, fent-ne difusió i per l’altra, gestionant les inscripcions i el desenvolupament dels cursos a distància.

La formació contínua es tracta d’una formació que es realitza fora del marc establert per les autoritats educatives. Des de les Escoles Agràries, a banda d’impartir la formació professional reglada, també es duen a terme activitats d’aquest tipus. Inicialment, la formació contínua es dirigia a l’explotació familiar agrària, però al llarg dels anys, ha evolucionat per atendre els diferents col·lectius que tenen la seva activitat en el medi rural de caràcter no urbà.

Els primers cursos de formació contínua van aparèixer l’any 1983 i eren presencials, i anys més tard, el 2002, es va implementar la modalitat a distància. L’any 2017, la formació a distància s’incorpora plenament a RuralCat, on a més de fer-ne difusió, s’inicia les inscripcions i la gestió dels cursos a distància. Actualment, la formació contínua s’ofereix en modalitat presencial, a distància o bé en una forma híbrida.

RuralCat és un web de continguts i serveis orientat al sector professional agroalimentari, forestal i del món rural i marítim que es nodreix de manera transversal de tots els àmbits que generen coneixement.

La finalitat de RuralCat és contribuir en la transferència de coneixement i la innovació, potenciar la formació en línia, crear continguts tècnics, publicar informació rellevant per a l’activitat econòmica i generar eines de suport per a la presa de decisions.

 

Font: RuralCat

Informació relacionada