RURALCAT | 03/10/2023  Ruralcat

20 anys de RuralCat: L’any 2016 neix l’eina Fertiarròs a l’oficina de Fertilització de RuralCat

Efemèrides: Aquest 2023, RuralCat celebra el seu 20è aniversari. En aquests 20 anys, s’han posat en marxa diverses iniciatives que han permès consolidar el portal com la comunitat de referència del sector agroalimentari, forestal i del món rural i marítim.

L’any 2016 neix l’eina Fertiarròs a l’oficina de fertilització de RuralCat

L’any 2016 es va crear l’eina Fertiarròs a l’oficina virtual de fertilització i tractament de dejeccions ramaderes de RuralCat. Es tracta d’una eina per a la gestió de la fertilització del cultiu de l'arròs, elaborada per l'Oficina de fertilització i tractament de dejeccions ramaderes (DACC) amb la col·laboració de l'IRTA Amposta. L’eina, permet conèixer les necessitats màximes de nitrogen, fòsfor i potassi del cultiu tenint en compte les característiques de la parcel·la, així com el maneig habitual que s'hi fa.

És una eina senzilla d’utilitzar i està en contínua evolució, ja que s’actualitza segons les necessitats del sector. Cal introduir les dades a la pestanya corresponent, que demana la identificació de la parcel·la, les dades del cultiu i maneig de la parcel·la i les dades de fertilització. A continuació, cal clicar a l’apartat butlletí per obtenir la recomanació de fertilització. Aquest butlletí conté les dades de la parcel·la, les necessitats del cultiu, el pla de fertilització i les recomanacions.

Fertiarròs es tracta d’una eina complementària per a la gestió de la fertilització, per tant, davant de qualsevol dubte, és important consultar un tècnic professional del sector. L’Oficina de Fertiltizació posa a l’abast diferents eines per ajudar a planificar una bona estratègia de gestió.

RuralCat és un web de continguts i serveis orientat al sector professional agroalimentari, forestal i del món rural i marítim que es nodreix de manera transversal de tots els àmbits que generen coneixement.

La finalitat de RuralCat és contribuir en la transferència de coneixement i la innovació, potenciar la formació en línia, crear continguts tècnics, publicar informació rellevant per a l’activitat econòmica i generar eines de suport per a la presa de decisions.

Font: RuralCat