AGRICULTURA | 13/12/2023  Ruralcat

Mercabarna posa en marxa una Àrea d’Atenció a la Pagesia per incrementar la venda de fruites i hortalisses de proximitat

La finalitat d’aquesta nova iniciativa és apropar Mercabarna a la pagesia catalana i impulsar la comercialització de productes.

Mercabarna ven unes 300.000 tones de fruites i hortalisses de proximitat cada any a tota la Unitat Alimentària.

Mercabarna ha creat l’Àrea d’Atenció a la Pagesia, un nou espai que té per objectiu  incrementar i facilitar la venda de fruites i hortalisses de proximitat i apropar Mercabarna a la pagesia catalana. A través d’aquesta iniciativa, s’ofereix una guia als productors amb informació sobre les opcions per comercialitzar els seus productes, ja que hi ha diverses vies per a fer-ho. Una d’elles és el mercat majorista, mitjançant les 127 empreses majoristes, que estan situades als pavellons del Mercat Central de Fruites i Hortalisses de Mercabarna. També es pot fer la venda a través de les 10 cooperatives establertes a la Zona de Cooperatives de Mercabarna i amb les quals s’ha d’establir un acord escrit de col·laboració o bé, fer-se soci, per poder comercialitzar-hi.

I finalment, venent directament els seus productes al Situat de Productors, la zona reservada per a la venda directa de pagesos de proximitat, dividida en 105 espais que poden reservar els dies que necessitin segons les seves necessitats. Actualment, hi ha 25 productors que hi van a vendre de forma regular. Aquests gaudeixen d’un seguit d’avantatges: comercialitzar directament els productes i tenir contacte directe amb el client; conèixer a la resta pagesos i pageses del Situat, als majoristes i a les cooperatives que operen a Mercabarna; i, saber de primera mà l'evolució dels preus del Mercat Central de Fruites i Hortalisses.

 

Per poder operar en el Situat de Productors s’ha de fer una reserva de l’espai, mitjançant la web de Mercabarna.

 

Sobre Mercabarna

Mercabarna és el principal mercat majorista d’aliments frescos d’Europa en volum de comercialització. Funciona les 24 hores del dia com una ciutat alimentària amb l'objectiu de garantir l'aprovisionament d'aliments frescos als ciutadans. En el seu recinte concentra 600 empreses especialitzades en la distribució, elaboració, importació i exportació de productes frescos i congelats.

Es tracta d’un canal de comercialització clau per a la pagesia catalana que, en xifres, es tradueix en la venda d'unes 300.000 tones de fruites i hortalisses de proximitat cada any a tota la Unitat Alimentària, les quals representen un 25% de totes les fruites i hortalisses que es produeixen anualment a Catalunya.

 

Font: Mercabarna