PROJECTES EUROPEUS | 03/01/2024  Ruralcat

Se celebra la jornada de tallers FoodRUs, un projecte europeu en pro a la reducció del malbaratament alimentari

Es tracta d’un Congrés dirigit als agents de la cadena alimentaria que volen implantar solucions circulars per prevenir les pèrdues i el malbaratament alimentari.

La jornada té lloc el 31 de gener i 1 de febrer a Navarra.

El pròxim 31 de gener i 1 de febrer se celebra a Navarra l'últim esdeveniment del projecte europeu FoodRUs dirigit a diferents agents de la cadena alimentària que volen implantar solucions circulars per prevenir les pèrdues i el malbaratament alimentari.

 

 

Aquesta jornada de tallers s’emmarca dins el projecte FoodRUs de la convocatòria Horizon 2020. El seu objectiu és crear sistemes alimentaris locals resilients a Europa a partir del desenvolupament de diverses solucions circulars i fer 3 proves pilot (Espanya, Dinamarca i Eslovàquia) per reduir les pèrdues i el malbaratament alimentari al sector de l'agroalimentació.

L'objectiu d'aquesta jornada de tallers és presentar la normativa i les estratègies europees i nacionals per a la prevenció del malbaratament alimentari; sensibilitzar sobre els reptes del compliment d'obligacions pels actors i clústers de la cadena alimentària; mostrar com les solucions desenvolupades en el marc del projecte FoodRUs poden ajudar a resoldre alguns dels reptes; i definir el full de ruta per replicar el model FoodRUs.

Durant aquests dos dies de jornada, també s’habilitarà un espai de retrobament entre empreses on cada participant podrà concretar reunions per conèixer els detalls de les solucions del projecte FoodRUs o empreses que vetllin per la reducció del malbaratament alimentari, per tal d’explorar possibles vies de col·laboració.

 

Font: FoodRUs