AJUTS | 10/01/2024  Ruralcat

Activa de nou la línia ICF Agroliquiditat de suport al sector agrari

Aquests préstecs es posen a disposició per a fer front a l’increment del preu de les matèries primeres i combustibles, així com les conseqüències del canvi climàtic.

L’import mínim serà de 10.000€ i el màxim de 100.000€ per operació.

La línia de finançament ICF Agroliquiditat, impulsada per l’Institut Català de Finances (ICF) i pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, i que s’ha ampliat en 20M d’euros ja està activa i es poden fer les sol·licituds dels préstecs.

Aquesta línia de préstecs va ser dissenyada la tardor passada per a donar suport al sector agrari de Catalunya i posa a disposició de persones treballadores autònomes i empreses agràries i agroalimentàries, forestals, i del sector de la pesca préstecs per a fer front a l’increment del preu de les matèries primeres i combustibles, així com les conseqüències del canvi climàtic com les gelades o les pedregades, entre altres afectacions. També per a aquells que vulguin fer una petita inversió.

En relació a aquesta línia de finançament ICF Agroliquiditat, cal destacar que, en el primer tram en què la línia va estar oberta, es van atorgar més de 1.300 préstecs per un import de 79,8 milions d’euros. Els préstecs d’ICF Agroliquiditat han estat molt ben rebuts pel sector agroalimentari i és exemple del rol com a banca pública de promoció que desenvolupa l’ICF, un actor complementari al sector financer privat i que pot ajudar els empresaris agraris de manera àgil.

Per aquest nou tram de la línia, els préstecs seran a un tipus d’interès fix del 4%. Es comptarà, en tots els casos, amb una bonificació del tipus del 50% per part del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de tal manera que l’interès final a pagar pel client serà del 2%. L’import mínim serà de 10.000€ i el màxim de 100.000€ per operació. El termini està fixat en fins a 6 anys, amb 2 com a màxim de carència inclosos. La suma de l’import formalitzat de tots els préstecs emmarcats en aquesta línia (incloent el tram anterior) no podrà ser superior a 100.000 euros per cada beneficiari.

 

Font: DACC