ESTADÍSTIQUES | 11/01/2024  Ruralcat

Publicats els darrers mapes de distribució del nombre d'explotacions ramaderes i les seves capacitats de l'any 2023

Aquests mapes són d’explotacions de porcí, de boví, de gallines i pollastres, d’oví, de cabrum, apícola, cunícola i d’èquids.

Tota aquesta informació es pot trobar agregada a la sèrie històrica, que es remunta des de l’any 2018 fins a l’actualitat.

Des del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural s’han actualitzat els mapes de distribució del nombre d’explotacions ramaderes i les seves capacitats a Catalunya per municipis per a l’any 2021.

Aquests mapes són d’explotacions de porcí, de boví, de gallines i pollastres, d’oví, de cabrum, apícola, cunícola i d’èquids. La font d’aquestes dades és el GTR (Gestió Telemàtica Ramadera). Tota aquesta informació es pot trobar agregada a la sèrie històrica, que es remunta des de l’any 2018 fins a l’actualitat. Cada mapa té la seva pròpia llegenda que per colors distingeix els municipis segons el nombre d’explotacions o animals corresponents.

Pel que fa al sector porcí, el total a Catalunya és de 5.736, i els municipis amb més explotacions són els de Lleida, destacant la comarca del Segrià. El mateix passa amb les explotacions bovines (5.004). El total d’explotacions de gallines i pollastres és de 6.147, destacant la comarca del Baix Ebre. Aquesta mateixa comarca també destaca per les explotacions apícoles (2.187). Del sector d’oví a Catalunya n’hi ha 3.697, i la comarca amb més explotacions d’aquest tipus i també de cabrum (2.452) és la Vall d’Aran. Les explotacions cunícoles són de les que n’hi ha menys a Catalunya (1.224), i finalment, les explotacions equines, sent el total de 2.142 en l’àmbit de Catalunya.

Si us interessa el món agrari i voleu estar informats de l’actualitat i les novetats, podeu fer la subscripció al butlletí a través de la web del DACC per rebre el butlletí informatiu de Novetats Estadístiques.

 

Font: DACC