INNOVACIÓ | 25/01/2024  Ruralcat

Oberta la cinquena convocatòria del projecte X2.0 per a startups de tecnologia profunda

El projecte busca startups de tecnologia profunda a la vora de les últimes fronteres tecnològiques en dominis de Big Data i IA.

X2.0 - Driving Deep Tech Growth és un programa de creixement deeptech finançat per la Unió Europea.

La cinquena convocatòria del projecte X2.0 (X2.0 Open Call 5) està buscant startups de tecnologia profunda a la vora de les últimes fronteres tecnològiques en dominis de Big Data i IA.

X2.0 - Driving Deep Tech Growth és un programa de creixement deeptech finançat per la Unió Europea que pretén garantir l'ampliació de les startups deeptech de la UE proporcionant programes de creixement personalitzats, centrats en la indústria. Els programes de creixement són  de 5 mesos, i actuaran com a catalitzador per oferir-los aplicacions preparades per al mercat i solucions tecnològiques en 5 àrees d'impacte clau: Manufacturing & Circular Economy, AgriTech, HealthTech & BioTech, Smart Cities i Sostenibilitat, i Data & A.I

L'X2.0 és un projecte heretat sostenible de X-Europe i té com a objectiu aprofitar l'ecosistema establert, la xarxa, la metodologia d'acció d'innovació provada/Startup Europe i els aprenentatges dels seus predecessors per generar un mecanisme d'acció de coordinació de nova generació.

Es tracta d’un programa d'acceleració dinàmic i en línia dissenyat per a startups que superen els límits de la tecnologia en IA i Big Data, projectes que se centren en àrees d'avantguarda com, entre d'altres, models generatius, computació quàntica en IA, IA explicable (XAI), aprenentatge automàtic, aprenentatge distribuït i federat, aprenentatge de reforç, informàtica perifèrica, processament del llenguatge natural (PNL) i tecnologies del llenguatge, visió per ordinador i integració IoT. A través del projecte X2.0 es vol donar suport als equips i al seu potencial per aprofitar aquestes tecnologies transformadores de Big Data i IA en dominis i madures. El programa ofereix el següents avantatges:

- Matchmaking i contractació corporativa

- Ajuts a la recaptació de fons privada

- Ecosistema de finançament i contractació pública personalitzat de la UE i visió general

- Talent Matchmaking i promoció laboral

- Promoció i visibilitat

S'organitzarà un seminari web de convocatòria oberta per donar suport als sol·licitants durant el període de sol·licitud el dia 6 de febrer de 2024 a les 10 hores. El pressupost d’aquest programa és de 300.000€, i la data límit per presentar-se a la convocatòria és el 4 de març de 2024.

 

Font: Departament d’Acció Exterior i Unió Europea