AGRICULTURA | 07/02/2024  Ruralcat

La IGP Calçot de Valls augura una bona producció de calçots malgrat la sequera

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, juntament amb la IGP Calçots de Valls, ha impulsat un estudi de costos de producció de calçots que pretén establir uns preus de comercialització justos.

L’any passat es van cultivar més de 18 milions de calçots, i aquest any, es preveu superar-ho, a causa de les bones condicions meteorològiques dels últims dies.

La IGP Calçot de Valls ha donat per iniciada la temporada de calçots d’enguany anunciant-ne una bona producció malgrat la situació de sequera en què es troba el territori. L’any passat es van cultivar més de 18 milions de calçots, i aquest any, es preveu superar-ho, gràcies a les bones condicions meteorològiques dels últims dies que han reduït l’aparició de fongs i malalties que poden afectar la planta. Així doncs, la IGP Calçot de Valls augura una temporada de calçots d’excel·lent qualitat.

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, juntament amb la IGP Calçots de Valls, ha impulsat un estudi de costos de producció de calçots que pretén establir uns preus de comercialització justos, i esdevenir una eina útil pels productors a l’hora de prendre decisions en els seus conreus. Per dur a terme aquest estudi, s’analitzaran dades de pagesos de l’Alt Camp, el Tarragonès, el Baix Penedès i el Baix Camp.

 

És temps de calçots

El calçot es tracta del bulb d’una ceba que es torna a plantar i s’envolta de terra perquè no hi toqui el sol. Aquesta acció es coneix amb el nom de calçar, i és el que dona nom a l’hortalissa. El seu cultiu comença entre els mesos de setembre i novembre, i entre novembre i abril, és quan es mengen i, per tant, n’és temporada.

Des del Canal Salut de la Generalitat, s’ha elaborat una infografia interactiva sobre el calçot. Aquest canal reuneix una col·lecció de monogràfics amb informació i recursos en forma d’infografies interactives i vídeos sobre diferents fruites i verdures del nostre territori per promocionar-ne el coneixement i el consum de temporada.

 

 

Infografia interactiva “És temps de calçots”. Font: Canal Salut

 

Font: IGP Calçots de Valls