ECONOMIA CIRCULAR | 14/02/2024  Ruralcat

S’impulsa l’enquesta pel 3r baròmetre de l'Economia Circular de l'empresa catalana

L’objectiu de l’enquesta és valorar el grau de coneixement i implementació de l’economia circular en el conjunt de les empreses de Catalunya.

En l’actual context de sequera severa, més que mai es posa de manifest la urgència de transitar cap a l’economia circular i baixa en carboni.

La Comissió d’Economia i Sostenibilitat del Col·legi d’Economistes de Catalunya ha impulsat la 3a edició d’una enquesta amb l’objectiu de valorar el grau de coneixement i implementació de l’economia circular en el conjunt de les empreses de Catalunya. Aquesta iniciativa compta amb la col·laboració de PIMEC, de Foment del Treball Nacional i del Tecnocampus Mataró-Maresme. Gràcies a la periodicitat anual d’aquesta enquesta es podrà analitzar i mostrar els avenços en la percepció i l’evolució del conjunt empresarial en matèria d’economia circular, i obtenir informació d’interès a l’hora de definir les actuacions a impulsar en els pròxims anys segons les valoracions de les empreses.

La Generalitat de Catalunya col·labora des de fa anys amb el Col·legi d’Economistes de Catalunya per facilitar una millor implantació de les polítiques de foment de la sostenibilitat i de l’economia circular. En l’actual context de sequera severa, més que mai es posa de manifest la urgència de transitar cap a l’economia circular i baixa en carboni per facilitar l’establiment d’un model més resilient, que mitigui el risc de futures crisis i com a font real d’oportunitats per a la innovació, per a nous models de negoci i per a l’ocupació.

 

Font: DACC