EXTENSIUS | 01/03/2024  Ruralcat

Ja es pot consultar el nou butlletí especial sequera d’Extensius.cat

Extensius.cat, el portal de referència de la informació sobre els cultius extensius, coordinat pel programa de Cultius extensius sostenibles de l’IRTA, publica un nou butlletí dedicat a la sequera.

El butlletí respon interrogants de l’emergència per sequera de Catalunya i les seves conseqüències per a la pròxima campanya.

La sequera a Catalunya fa mesos que s’allarga i les pluges que, de tant en tant, remullen el país són irregulars, insuficients, i no aporten l’aigua que necessita el territori. Aquesta acumulació de dèficit hídric va en augment setmana a setmana. La sequera actual està afectant els cultius extensius de Catalunya.

I en mig de tot aquest context, hem de respondre interrogants com: Què ens mostren els mapes i les dades de les estacions? En quin estat ens trobem? Com veu el sector la sequera actual? I com afectarà aquesta campanya? Què has de tenir en compte en el control de males herbes en postemergència en condicions de sequera? En sequera, més que mai, cal fertilitzar o no fertilitzar?

Aquestes i altres preguntes es responen en els diferents articles del butlletí especial sequera que ha coordinat l’Oficina d’Extensius.cat i que us convidem a llegir.

Extensius.cat, una de les oficines virtuals de RuralCat, és el portal de referència, coordinat pel programa de Cultius extensius sostenibles de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), amb el suport tècnic i econòmic del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Font: RuralCat