ACCIÓ CLIMÀTICA | 20/03/2024  Ruralcat

Aquest dissabte 23 de març, jornada de portes obertes en infraestructures vinculades al cicle de l'aigua i a la meteorologia

La Generalitat organitza visites a estacions de potabilització d’aigua i de dessalinització, depuradores, plantes de regeneració i també estacions, radars i altres equipaments meteorològics per celebrar el Dia Mundial de l’Aigua (22 de març) i del Dia Meteorològic Mundial (23 de març).

El dissabte 23 de març es podran visitar 21 instal·lacions de tot Catalunya (8 a la demarcació de Barcelona, 4 de la Catalunya Central, 2 de l’Ebre, 4 de Girona, 2 de Lleida i 1 de l’Alt Pirineu i Aran).

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC), amb dues de les unitats que en depenen, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), l’Ens d’Abastament Ter-Llobregat (ATL) i el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), organitzen una jornada de portes obertes en diverses infraestructures vinculades al cicle de l’aigua i també a la meteorologia amb l’objectiu de centrar l’atenció en el valor essencial de l’aigua i la defensa de la gestió sostenible dels recursos hídrics. Tot això, se celebra en el marc del Dia Mundial de l’Aigua (22 de març) i del Dia Meteorològic Mundial (23 de març), en un context marcat per la sequera i l’emergència climàtica.

 

 

Així doncs, el dissabte 23 de març, es podran visitar 21 instal·lacions de tot Catalunya (8 a la demarcació de Barcelona, 4 de la Catalunya Central, 2 de l’Ebre, 4 de Girona, 2 de Lleida i 1 de l’Alt Pirineu i Aran), entre estacions de potabilització d’aigua i de dessalinització, depuradores, plantes de regeneració, i també estacions, radars i altres equipaments meteorològics.

En algunes de les instal·lacions, coneguts meteoròlegs i meteoròlogues, com són Dani Ramírez, Eloi, Cordomí, Francesc Mauri, Mònica Usart, Gemma Puig i Tomàs Molina, faran l’acompanyament a les persones que les visitin.

Les visites són gratuïtes, però cal apuntar-se prèviament a través de la pàgina web laiguanocaudelcel.cat.

Aquesta iniciativa compta amb la col·laboració d’altres administracions, operadors i entitats vinculades a la gestió de l’aigua i la meteorologia, com ara l’Àrea Metropolitana de Barcelona, el Consorci d’Aigües Costa Brava Girona; el Consorci d’Aigües de Tarragona, el Consorci Besòs Tordera, MMBS – Aigües de Manresa, l’Observatori Fabra i la Diputació de Barcelona.

Font: DACC