SANITAT VEGETAL | 31/05/2024  Ruralcat

Butlletins d’informació fitosanitària per al mes de juny de 2024

Consulta els butlletins d’avisos fitosanitaris que mensualment elabora el Servei de Sanitat Vegetal del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Butlletins d’informació fitosanitària

Larva de segona generació de Lobesia botrana.

Aquesta informació presenta tractaments i mesures específiques per a diferents tipus de cultius, agrupats en quatre butlletins:

- Cultius llenyosos: fruita dolça (pomera, perera i fruiters de pinyol, cirerer), fruita seca (avellaner, ametller i noguera), cítrics, olivera i vinya.

- Cultius hortícoles: tomàquet i pebrot, patata, ceba, enciam, carbassó i altres cucurbitàcies i maduixa.

- Cultius d’espais verds:) parcs i jardins (castanyer d’índies, palmera, plàtan, rosàcies ornamentals, boix i ornamentals ), forestals (alzina, alzina surera i roure, castanyer, freixe, om, pi, boix, margalló i organismes forestals de quarantena).

- Cultius extensius: arròs, cultius extensius (cereals, triticale, civada i sègol, blat, ordi i altres cereals, panís, colza, pèsol farratger i alfals).

El Servei de Sanitat Vegetal del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural elabora mensualment aquesta informació a partir del seguiment de les plagues i malalties i de l’experimentació de camp.

Si teniu algun dubte o voleu més informació podeu consultar a l’Oficina de Sanitat Vegetal.

Recordeu que les estacions i subestacions d'avisos fitosanitaris de Catalunya també emeten avisos puntuals i que podeu consultar els últims al portal de RuralCat.

Si voleu estar informats de manera més immediata podeu demanar el Servei d’avisos fitosanitaris per SMS i correus electrònics o seguir-nos a Twitter (@ruralcat).

 

Font: Oficina de Sanitat Vegetal