AGRICULTURA DE PRECISIÓ | 19/04/2017  Ruralcat

Hemav i Semillas Fitó units per revolucionar el sector agrícola

Hemav, la major empresa de drons d'Espanya, i la multinacional Semillas Fitó han tancat un acord de col·laboració internacional per a la comercialització conjunta dels serveis d'agricultura de precisió.

Eduard Fitó, director empresarial de Semillas Fitó, i Joan Fons, director d'Agricultura de Hemav, van tancar l'acord de col·laboració

Eduard Fitó, director empresarial de Semillas Fitó, i Joan Fons, director d'Agricultura de Hemav, van tancar l'acord de col·laboració

Hemav és l'empresa de drons més important del mercat nacional especialitzada principalment en la transformació digital de dades aèries massives, en informació útil (informes i / o recomanacions) d'alt valor per a diferents sectors, com l’agricultura, l’energia, la construcció, la cartografia o la mineria. Aquesta empresa emergent, fundada el 2012 a Barcelona, té les seves oficines centrals a l'Agència Espacial Europea de Barcelona i Madrid, té presència internacional en més de 5 països, presència nacional en més de 25 províncies espanyoles i més de 100 treballadors.

Semillas Fitó fou fundada el 1880 a Sant Martí de Provençals, Barcelona. Al llarg de més de 130 anys ha passat de ser una petita empresa a convertir-se en una de les multinacionals líders en el sector de la millora genètica, producció i distribució de llavors d'espècies de plantes agrícoles i hortícoles.

Des dels seus inicis, Semillas Fitó ha apostat per la recerca, el desenvolupament i la innovació (R + D + I) per millorar el seu catàleg de varietats, usant la biotecnologia com a eina per guanyar temps i fer més precisa la millora varietal tradicional, a més de com nova via per desenvolupar i patentar tecnologies útils per al sector, sempre en la línia de produir aliments sans, saludables i accessibles per a tothom.

Incorporant els serveis de Hemav, Fitó dona major empenta al projecte FAS (Fitó Agronomic Solutions) un servei amb el qual els seus clients rebran un assessorament agronòmic complet i de qualitat, amb l'objectiu de millorar la seva rendibilitat a través d'un ús eficient de fertilitzants i reg.

L'acord de col·laboració es va produir la setmana passada a les oficines de Llavors Fitó de Barcelona de la mà d'Eduard Fitó, director empresarial de Semillas Fitó, i Joan Fons, director d'Agricultura de Hemav.

Les solucions de Hemav aplicades a l'agricultura es basen en donar a l'agricultor suficient informació útil perquè pugui prendre decisions i aplicar-les al camp. Per a això, Hemav utilitza la seva plataforma digital Layers que, mitjançant tècniques avançades de processament de dades agronòmiques en el núvol, transforma informació aèria massiva, capturada amb dron, avioneta o satèl·lit, i informació de camp, en recomanacions precises d'alt valor agronòmic per als agricultors i els seus tècnics.

A través d'aquests mapes generats, Hemav ofereix recomanacions agronòmiques perquè els agricultors optimitzin l'aplicació d'abonats, reg, localització de zones amb problemes de fongs, orientació de la poda, entre d'altres. A través d'aquestes recomanacions és possible aplicar el tractament òptim per aconseguir la qualitat desitjada i, com a conseqüència, milloren el temps de gestió de la finca i es racionalitzen l'aigua, l’adobament i la diversitat de productes emprats en el camp.

Hemav com a soci tecnològic en teledetecció de Fitó serà present a la formació que es durà a terme el proper mes de maig amb l'objectiu de consolidar el projecte FAS.

Aquesta col·laboració és una pas endavant per a Hemav en la seva estratègia d'expansió i consolidació internacional, iniciada el passat novembre de 2016 després d'aconseguir una de la majors rondes de finançament d'aquest sector a Europa.