AGRICULTURA | 12/12/2024  Ruralcat

Es crea un grup tècnic de treball per fer front a la crisi de l’avellana

El grup vol donar resposta a la demanda d’ajuda del sector donat que la producció ha caigut en picat en les últimes tres temporades i pateix una gran crisi des de fa anys

avellana

El grup es reunirà mensualment i es distribuirà en cinc comissions.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARPA) ha reunit un grup tècnic de treball per trobar solucions a la caiguda en picat que ha experimentat la producció de l’avellana aquestes últimes tres temporades i afrontar la crisi que pateix el sector des de fa anys. Així doncs, aquest nou grup vol donar resposta a la demanda d’ajuda que el sector va demanar al conseller Òscar Ordeig durant una reunió que van mantenir el passat novembre.

 

Així, aquest grup tècnic, que es reunirà mensualment per donar-hi resposta i també per canalitzar les demandes del sector, estarà format pels membres de les diferents àrees del Departament i estarà obert a qui vulgui treballar per resoldre els problemes de producció que viu actualment el sector.

 

En aquest context, els membres que hi vulguin participar es distribuiran en cinc comissions diferents:

-Infraestructures hidràuliques

-Recerca agronòmica i innovació

-Autoritzacions de Fitosanitaris

-Suport econòmic

-Indústria i transformació

-Promoció

 

Així doncs, el treball que vagin concretant les diferents comissions es compartirà i es debatrà en les reunions mensuals que es duran a terme.

 

Aquesta nova taula tècnic, aprofitarà el coneixement obtingut des del 2017 per l’anomenat Grup de Treball de l’Avellana. Ja en aquell moment, el Grup va plantejar els grans reptes per al sector de l’avellana, i una de les seves primeres accions va ser poder disposar del Pla estratègic per a la valorització de l’avellana. En aquest sentit, a partir d’aquest Pla i amb la creació de l’Oficina Tècnica de l’Avellana, que depèn del Departament, s’han desenvolupat i encara es desenvolupen avui una bona part de les accions previstes, entre les quals destaquen les següents:

 

-Creació de l’Associació d’Organitzacions de Productors d’Avellana

-Creació, formació i manteniment del Panel de Tast de l’Avellana

-Creació i consolidació del Temps d’Avellana, que dedica un mes a la promoció de l’avellana, amb la participació de la Cambra de Comerç de Reus, els ajuntaments, la DOP Avellana de Reus i l’Avellana de Brunyola

Plans d’acompanyament i millora empresarial

 

Font: DARPA