ALIMENTACIÓ | 17/11/2016  DARP/RuralCat

Uns 270.000 nenes i nens rebran fruita a les escoles per promoure-hi hàbits saludables

Comença el repartiment de fruita als 1.118 centres educatius catalans que participen en el Pla de consum de fruita a les escoles. Al llarg del curs, cada alumne/a rebrà 25 peces/racions de fruites i hortalisses.

Aquest mes de novembre els 268.000 nenes i nens que participen en el Pla de consum de fruita a les escoles rebran quatre peces de fruita. Aquesta setmana s’ha iniciat el repartiment de fruita als 1.118 centres educatius de segon cicle d’Educació infantil i de Primària que durant aquest curs 2016/2017 s’han adherit al Pla de consum de fruita a les escoles promogut pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP).

Aquest primer lliurament serà de quatre peces de fruita (poma, clementina, pera i raïm), i durant el curs hi haurà 6 lliuraments més, de manera que al llarg del curs cada nena/nen rebrà 25 peces/racions de fruites i hortalisses.

Al curs escolar 2016/2017, el Pla s’adreça a tot l’alumnat de segon cicle d'Educació Infantil i cicle inicial, mitjà i superior de Primària, i consisteix en el subministrament gratuït de fruita fresca de temporada 3 dies al mes durant 7 mesos. D’altra banda, els centres educatius adherits podran demanar la participació en les activitats que organitzarà el DARP per fomentar el consum de fruita.

Catalunya impulsa per vuitè any consecutiu el Pla de consum de fruita i verdura a les escoles. Aquest Pla forma part de l’estratègia de la Unió Europea (UE) per invertir la tendència a la disminució del consum d’aquests productes i incidir en els infants perquè adquireixin nous hàbits alimentaris.

La iniciativa pretén que els joves consumidors valorin més les fruites i les hortalisses, i, per tant, n’augmenti el consum futur, i també contribuir a la promoció d’hàbits de consum més saludables, i, en conseqüència, reduir el risc de patir determinades malalties com ara l’obesitat i la diabetis.

El Pla està finançat per la Unió Europea i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, i compta amb la col·laboració dels departaments d’Ensenyament i Salut. S’han invertit 1.994.168 euros en la distribució de la fruita, dels quals el pressupost del Fons Europeu Agrícola de Garantia (FEAGA) assumirà 1.510.000 euros i el pressupost del DARP 484.168 euros.