SANITAT VEGETAL | 20/12/2016  RuralCat

Avisos fitosanitaris corresponents al mes de gener

RuralCat us ofereix la possibilitat de consultar els avisos fitosanitaris que mensualment elabora el Servei de Sanitat Vegetal del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Puntes cremades o Stemphyllium spp. Font: DARP

Puntes cremades o Stemphyllium spp. Font: DARP

Aquesta informació ens presenta tractaments i mesures específiques per a diferents tipus de cultius, agrupats en quatre butlletins:

  • Cultius llenyosos. Aquest mes destaca: fruita dolça (perera, pomera, presseguer, cirerer), fruita seca (avellaner i noguer), cítrics (taronger, mandariner, llimoner), olivera i vinya.
  • Cultius hortícoles. Aquest mes destaca: carxofa, col i coliflor, enciam, escarola, tomàquet, ceba, porro, calçot, patata de sembra i maduixa.
  • Cultius d’espais verds. Aquest mes destaca: pi, castanyer, castanyer d’índies, palmera, xiprer, fruiters i arbustos ornamentals.
  • Cultius extensius. Aquest mes destaca: arròs, cereals, colza i sembra especial de tardor.

El Servei de Sanitat Vegetal del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació elabora mensualment aquesta informació a partir del seguiment de les plagues i malalties i de l’experimentació de camp. Si teniu algun dubte o voleu més informació podeu contactar amb els telèfons i correus que hi ha al final de cada butlletí o consultar l’Oficina de Sanitat Vegetal.