FORESTAL | 18/01/2017  RuralCat

Nous representants al Centre de la Propietat Forestal

S'ha constituït del nou Consell Rector del Centre de la Propietat Forestal amb la incorporació de Josep Maria Vila d'Abadal com a màxim representat de la propietat privada.

La setmana passada va quedar constituït el nou Consell Rector del Centre de la Propietat Forestal (CPF) i Josep Maria Vila d’Abadal va ser nomenat vicepresident primer d’aquest organisme en representació dels propietaris privats dels boscos que després de 20 anys han pogut elegir els seus representants en unes eleccions que es van celebrar el passat 17 de desembre.

En els comicis van participar 1005 propietaris forestals (el 28,3% de l’electorat) i la candidatura del Consorci Forestal-Boscat va obtenir 4 vocalies mentre que l’Institut Agrícola Català de Sant Isidre va aconseguir una vocalia.

Meritxell Serret com a consellera del Departament d’Agricultura i presidenta del CPF ha explicat que “encarem aquesta etapa amb el convenciment de la necessitat de gestionar els boscos de Catalunya, que son el 60 % de la superfície del país, dels quals el 70 % és de propietat privada, i per tant el CPF ha de fer la funció de dinamitzar la gestió en aquests espais”.

Per part seva, Vila d’Abadal ha destacat la “necessitat de seguir endavant amb les polítiques impulsores de gestió forestal perquè els boscos siguin una infraestructura important i reconeguda d’aquest país i que millorin la seva situació econòmica i de sostenibilitat”.

Amb el CPF, els silvicultors disposen d’un organisme d’administració pròpia, que integra les diferents competències amb incidència en els boscos privats de Catalunya i que els permet que participin activament en l’establiment de les polítiques forestals.

El Centre de la Propietat Forestal (CPF) és una entitat de dret públic amb personalitat jurídica pròpia adscrita al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), amb competències en l’ordenació, el foment i la gestió dels terrenys forestals de titularitat privada de Catalunya.