FORESTAL | 20/03/2017  DARP/RuralCat

Setmana de celebració del Dia Internacional dels Boscos

El Departament Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) ha organitzat diversos actes per aquesta setmana amb motiu del Dia Internacional dels Boscos que se celebra cada any el 21 de març. En aquestes jornades es donarà a conèixer els valors i la importància de tots els tipus d'ecosistemes boscosos, que alberguen el 80% de la biodiversitat.

L’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO) commemora cada 21 de març des de l’any 1971 el Dia Internacional dels Boscos amb l’objectiu de conscienciar la població sobre la importància dels ecosistemes boscosos. És una diada que convida a la reflexió i arreu del món es duen a terme diferents activitats tant educatives com informatives sobre els valors i la importància dels boscos. A Catalunya, aquest any i per primera vegada, el Departament d’Agricultura ha volgut organitzar una setmana de celebració amb una sèrie d’actes propis i amb la col·laboració de diferents institucions i entitats del món forestal. Així, es faran jornades des del punt de vista de la formació, la recerca i el coneixement, l’energia i la bioeconomia, la vigilància i la prevenció, i, finalment, la restauració i modelització del paisatge.

Aquestes jornades també inclouran activitats i tallers per a l’alumnat de les escoles de formació agrària, la plantació d’arbres per part d’alumnat de primària de les escoles del Solsonès i el reconeixement d’espècies forestals a la Cerdanya.

 

El bosc és una infraestructura de país

 

Catalunya és un país eminentment forestal: el 61% de la seva superfície està ocupada per terrenys forestals. Una de les prioritats del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació és activar la gestió forestal dels boscos de Catalunya. Aquesta gestió contribueix a garantir una silvicultura sostenible, imprescindible per a la conservació del medi natural, i, alhora, reduir el risc d’incendis associat a l’acumulació de combustible als boscos de Catalunya.


Programa de la Setmana de celebració del Dia Internacional dels Boscos

  • Dimarts 21 de març

Jornada de Formació a l’Escola Agrària Forestal de Santa Coloma de Farners
Jornada Tècnica del Pla Anual de Transferència Tecnològica al Pont de Suert

  • Dimecres 22 de març

Jornada de Recerca i Coneixement al Centre Tecnològic Forestal de Catalunya de Solsona.

  • Dijous 23 de març

Jornada sobre Energia, Bioeconomia, Productes i Genètica Forestal al planter de Tremp.

  • Divendres 24 de març

Festa de l’Arbre a Guixers (Solsonès).

  • Dissabte 25 de març

Jornada de Restauració del Paisatge i Reconeixement d’Espècies Forestals a l’Arborètum de Queixans a Fontanals de Cerdanya.