FERTILITZACIÓ | 21/03/2017  RuralCat

Full informatiu núm. 14 del Pla per a la millora de la fertilització agrària al Baix Ebre i Montsià

L'Oficina de Fertilització i Tractament de Dejeccions Ramaderes ha editat el Full informatiu núm. 14 del Pla per a la millora de la fertilització agrària al Baix Ebre i Montsià, dedicat al potassi en els cultius d'arròs.

Detall del full informatiu

Detall del full informatiu

El potassi és un dels elements essencials pel bon creixement dels cultius. Influeix directament a la maduració, fent-la ser més ràpida i completa. Afavoreix la resistència a l’atac de paràsits i malalties. També dóna major resistència a l’ajagut del cultiu.

Des d’un punt de vista agronòmic, el potassi es pot trobar al sòl sota les següents formes: dissolt a la solució del sòl (disponible), intercanviable (lentament disponible) i formant part de minerals altament insolubles (molt lentament disponible).

El Full informatiu núm. 14 del Pla per a la millora de la fertilització agrària al Baix Ebre i Montsià ens explica com podem determinar el contingut de potassi del sòl, el maneig de la palla, el càlcul de les extraccions i la dosi a aplicar i la fertilització potàssica.

Recorda que pots descarregar aquest i tots els fulls informatius del Pla per a la millora de la fertilització agrària de la teva zona al web de l’Oficina de Fertilització i Tractament de Dejeccions Ramaderes.

Si vols més informació sobre la fertilització de l'arròs, avui a les 15:30 hores a Amposta, pots assistir a la jornada tècnica "Sessió pràctica de com utilitzar la nova versió del programa Fertiarrós".