REG | 28/03/2017  RuralCat

El projecte WEAM4i impulsa l'agricultura sostenible i intel·ligent

Experts en l'eficiència de l'ús de l'aigua i sistemes de reg presentaran els resultats del projecte europeu WAEM4i, el dia 6 d'abril al Parc Científic de Barcelona.

WEAM4i (Water & Energy Advanced Management for Irrigation) és un projecte cofinançat per la Unió Europea dins del 7è Programa Marc amb un pressupost de 7,6 M €. Aborda dues de les prioritats assenyalades per l’Associació Europea d’Innovació sobre l'Aigua: el nexe entre l'aigua i l’energia, i els sistemes de suport a les decisions i de monitorització.

El consorci WEAM4i està liderat per les empreses Adasa i Meteosim, i en formen part 17 membres experts en diferents àmbits (empresa, recerca, comunitats de regants i institucions) de cinc països europeus (Espanya, Alemanya, Portugal, Països Baixos i França).

Durant tres anys han estat desenvolupant i testant sistemes intel·ligents i interactius per a l'ús racional de l'aigua, l'energia i la reducció de la factura elèctrica, en diferents cultius a Alemanya, Espanya i Portugal.

Els resultats finals seran presentats en el Workshop de Barcelona, on també tindrà lloc una sèrie de trobades B2B entre els usuaris i les empreses desenvolupadores de les solucions WEAM4i.