FORMACIÓ A DISTÀNCIA | 26/11/2017  RuralCat

S'obren noves inscripcions a 9 cursos a distància

A partir d'avui, a les 8 del matí, i fins el 6 de desembre et pots inscriure a noves edicions de 9 cursos a distància que ofereix el Servei de Formació Agrària a través del portal RuralCat.

FAD2017

Els cursos són:

 1. Curs per a elaborar un pla d'empresa agrària
 2. Curs de nivell bàsic de manipulador i aplicador de productes fitosanitaris
 3. Curs de benestar animal durant el transport
 4. Curs de benestar animal per a personal encarregat d'escorxador
 5. Curs bàsic de producció agrària ecològica. Produccions agropecuàries
 6. Curs bàsic de producció agrària ecològica. Produccions hortofructícoles
 7. Tasques per a la gestió de l'empresa
 8. Curs de nivell qualificat de manipulador i aplicador de productes fitosanitaris
 9. Habilitats en la gestió de l'empresa


Per inscriure's cal estar donat d'alta com a usuari de RuralCat. Si encara no n'ets membre pots fer-ho, omplint un senzill formulari; l'alta és totalment gratuïta.

Recorda que, per agilitzar el procés d'inscripció, el pagament de la matrícula es farà en línia mitjançant targeta bancària. Amb aquest sistema es pretén estalviar passes als usuaris amb la finalitat d’agilitzar el procés d’inscripció. Si vols més informació, pots trobar el procediment d’inscripció més detallat a la Guia d’inscripció.

 

Informació dels propers cursos a distància

 

 

Curs per a elaborar un pla d'empresa agrària

El curs està dissenyat per oferir una formació específica per tal de conèixer, entendre i adquirir les eines bàsiques que permetin elaborar un pla d’empresa, en què s’analitzi, es valori i es defineixi l’estratègia de negoci que cal seguir amb l’objectiu de conèixer quines garanties d’èxit ofereix l’activitat agrària que es pretén desenvolupar.

El curs tindrà una durada de 30 hores, començarà el 09 de gener i acabarà el 23 de febrer.

 

Tasques per a la gestió de l'empresa

El bloc de Tasques per a la gestió de l'empresa conforma un paquet de formació que dóna els coneixements bàsics i indispensables perquè un futur empresari agrari s'iniciï en la gestió diària de la seva empresa. Està estructurat en quatre tasques: coneix la comptabilitat; interpreta la comptabilitat; sol·licitar i saber justificar el finançament exterior, amb els bancs o amb altres alternatives; i principis de màrqueting.

El curs tindrà una durada de 32 hores, començarà el 09 de gener i acabarà l’1 de març.

 

Habilitats en la gestió de l'empresa

El bloc d'Habilitats en la gestió de l'empresa conforma un paquet de formació que considerem transcendental per un correcte desenvolupament professional en el món empresarial agrari.  Està estructurat en quatre tasques:: negociació i resolució de conflictes; presa de decisions; comunicació interpersonal; i creativitat i innovació per a la millora.

El curs tindrà una durada de 32 hores, començarà el 09 de gener i acabarà l’1 de març.

 

Nivell bàsic de manipulador i aplicador de productes fitosanitaris

Es tracta d'un curs dissenyat per  donar resposta formativa als professionals del sector agrari que estan obligats a obtenir el carnet de manipulador i aplicador de productes fitosanitaris de nivell bàsic. L'objectiu del curs és que l'alumne adquireixi els criteris necessaris per a realitzar una pràctica fitosanitària correcta, s'adoni de les conseqüències que pot comportar una incorrecta manipulació i aplicació dels productes fitosanitaris, tant per a la pròpia salut com per a la d’altres persones, i també per a la conservació del medi ambient.

El curs tindrà una durada de 25 hores, començarà el 09 de gener i acabarà el 16 de febrer.

 

Nivell qualificat de manipulador i aplicador de productes fitosanitaris

Aquest curs està dissenyat per donar resposta formativa als professionals del sector agrari que estan obligats a obtenir el carnet de manipulador i aplicador de productes fitosanitaris de nivell qualificat. El curs està estructurat en cinc mòduls i una sessió presencial de regulació d’equips de tractament. En aquesta sessió també es realitzarà l’examen final.

El curs tindrà una durada de 72 hores, començarà el 10 de gener i acabarà el 24 de març.

 

Curs de benestar animal durant el transport

Aquets curs pretén oferir una formació general i específica sobre benestar animal durant el transport que permet, alhora, obtenir l'acreditació que exigeix la normativa vigent. Al finalitzar el curs es farà una sessió presencial de caràcter obligatori, en la qual es duran a terme una explicació de casos pràctics i l'examen final.

El curs tindrà una durada de 20 hores, començarà el 09 de gener i acabarà el 23 de febrer.

 

Curs de benestar animal per a personal encarregat d’escorxador

Aquest curs pretén oferir una formació general i específica sobre benestar animal a l’escorxador, que permet, alhora, obtenir l’acreditació que exigeix la normativa vigent. El curs té un mòdul general, sobre el coneixement dels animals, el benestar animal i les instal·lacions, equips i procediments relacionats; i termina amb un mòdul específic sobre el transport, l'arribada dels animals a l'escorxador, l'estabulació i el sacrifici.

El curs tindrà una durada de 20 hores, començarà el 09 de gener i acabarà el 23 de febrer.

 

Curs bàsic de producció agrària ecològica. Produccions agropecuàries

Aquest curs pretén donar a conèixer les bases de la producció agrària ecològica, relacionant-les amb unes tècniques agràries i estratègies de maneig que permetin produir aliments de qualitat i sans i que afavoreixin la salut dels agroecosistemes en tots els seus aspectes. Inscripció i matriculació especial adreçada a les persones que han demanat l'ajut a la sostenibilitat agrària.

El curs tindrà una durada de 60 hores, començarà el 09 de gener i acabarà el 16 de març.

 

Curs bàsic de producció agrària ecològica. Produccions hortofructícoles

Aquest curs pretén donar a conèixer les bases de la producció agrària ecològica, relacionant-les amb unes tècniques agràries i estratègies de maneig que permetin produir aliments de qualitat i sans i que afavoreixin la salut dels agroecosistemes en tots els seus aspectes. Inscripció i matriculació especial adreçada a les persones que han demanat l'ajut a la sostenibilitat agrària.

El curs tindrà una durada de 60 hores, començarà el 09 de gener i acabarà el 16 de març.

 

Com pots sol·licitar el curs

 

 • Un cop inscrit, entra a la teva àrea de membre i comprova que les dades de la  teva fitxa són correctes.  Ho pots fer des del menú “El meu perfil/Les meves dades/Canvi de dades personals (pestanya ‘Dades addicionals de RuralCat’)”. Si falta alguna dada, introdueix-la i, a continuació, prem el botó Guardar.
 • Una vegada hagis comprovat la teva fitxa, obre el menú “Formació/Cursos a distància”.
 • Cerca el curs al qual et vols inscriure. Comprova que la inscripció està oberta. En el text del camp "Inscripció" diu "Inscriu-t’hi".
 • Fes clic sobre "Inscriu-t’hi" per tal de realitzar la inscripció.
 • A continuació apareixerà un missatge conforme esteu realitzant la inscripció del curs i l’import. Si esteu d’acord, cliqueu a “Realitzar pagament”, introduïu les dades de la vostra targeta bancària i accepteu.
 • Finalment, rebràs al teu correu electrònic un missatge de confirmació de la matrícula amb un arxiu adjunt amb les instruccions per emplenar la documentació del curs.