FORMACIÓ | 27/11/2017  RuralCat

25 anys del Curs de guies interpretadors del PN d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

Durant el darrer quart de segle més de mig miler de persones, entusiastes de la natura pirinenca, han assolit el títol de guies interpretadors/es en el marc d’un dels parcs nacionals més ben conservats del sud d’Europa i l’únic existent a Catalunya.

A l'acte hi han assistit més de 50 guies que han realitzat aquest curs i representants municipals i de la Generalitat. Font: DARP

A l'acte hi han assistit més de 50 guies que han realitzat aquest curs i representants municipals i de la Generalitat. Font: DARP

El Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici ha celebrat enguany els 25 anys des de l’organització del primer Curs de guies interpretadors. La majoria dels alumnes formats (236 dones i 274 homes) han estat de les comarques del Pallars Sobirà (40,78%), l’alta Alta Ribagorça (25,49%) i Val d’Aran: 74 (14,50%), tot i que també hi ha hagut del Pallars Jussà (9,80%) i altres indrets de Catalunya i Espanya i fins tot de l’estranger (Alemanya, Polònia, Portugal, França, Bèlgica, Israel, Uruguai, Argentina i Xile).

Per tal de reconèixer a tots els i les alumnes, i les empreses que han anat creant, vinculades a l’educació i la interpretació ambiental, a la gestió del medi natural o a d’altres camps professionals relacionats, directa o indirectament, amb els coneixements adquirits en el curs, s’ha celebrat un acte commemoratiu, el 24 de novembre de 2017 a la casa del Parc d’Espot.

A l'acte hi han assistit més de 50 guies interpretadors que han realitzat aquests cursos de formació durant els darrers 25 anys, la major part des quals desenvolupen tasques relacionades amb l'educació i interpretació ambiental, el medi natural i altres activitats relacionades amb l'entorn del Parc i els Pirineus.

També hi han assistit, per part del departament de Territori i Sostenibilitat, el president del Patronat del Parc, Josep Enric Llebot i la directora-conservadora, Mercè Aniz; i en representació del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, el director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Carmel Mòdol i el subdirector general de Transferència i Innovació Agroalimentària, Jaume Sió. Així mateix hem comptat amb la presència de l’alcalde d’Espot, Josep Mª Sebastía (i guia interpretador) , l’alcalde de la Torre de Capdella, Josep Mª Dalmau, el president del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça (també guia interpretador) i el vicepresident del Consell Comarcal de Pallars Jussà, Martí Cardona.

La jornada ha començat amb una visita a l’estany de Sant Maurici i la cascada de Ratera seguit d’un dinar per a tots els participants de la trobada a Espot. Per acabar s’ha fet l’acte commemoratiu amb una projecció de fotografies, vídeo-salutacions i finalment s’han lliurat els certificats de la darrera promoció de guies interpretadors.

Informació relacionada