SANITAT VEGETAL | 30/11/2017  RuralCat

Butlletins d’informació fitosanitària per al mes de desembre

RuralCat us ofereix la possibilitat de consultar els butlletins d’avisos fitosanitaris que mensualment elabora el Servei de Sanitat Vegetal del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Plantació afectada pel rovell Puccinia allii. Font: DARP

Plantació afectada pel rovell Puccinia allii. Font: DARP

Aquesta informació ens presenta tractaments i mesures específiques per a diferents tipus de cultius, agrupats en quatre butlletins:

  • Cultius llenyosos. Aquest mes destaca: fruita dolça, fruita seca (avellaner i noguer), cítrics (taronger, mandariner, llimoner), olivera i vinya.
  • Cultius hortícoles. Aquest mes destaca:  carxofa, col i coliflor, tomàquet, enciam, escarola, ceba, porro i calçot, carbassó i maduixa.
  • Cultius d’espais verds. Aquest mes destaca: pi, castanyer d’índies, palmera , rosàcies, xiprer, i cítrics, fruiters i arbustos ornamentals.
  • Cultius extensius. Aquest mes destaca: arròs i l’especial de sembra de tardor amb cereals, colza i ordi.

El Servei de Sanitat Vegetal del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació elabora mensualment aquesta informació a partir del seguiment de les plagues i malalties i de l’experimentació de camp. Si teniu algun dubte o voleu més informació podeu consultar a l’Oficina de Sanitat Vegetal.

Recordeu que les estacions i subestacions d'avisos fitosanitaris de Catalunya també emeten avisos puntuals que podeu consultar a RuralCat.

Si voleu estar informats de manera més immediata podeu demanar el Servei d’ avisos fitosanitaris per SMS i correus electrònics o seguir-nos a Facebook i Twiter (@ruralcat).