Premis | 16/04/2018  Ruralcat

Premien a l’EA Manresa i a Isidre Martinez, del DARP com a pioners de l’agricultura ecològica a Catalunya

Aquest any, els premis de BioCultura se circumscriuen només a Catalunya per commemorar el XXV aniversari de BioCultura BCN premiant als pioners del sector ecològic català. Tots ells porten tota una vida al capdavant del sector "bio" català i, per tant, al capdavant del sector a l'estat espanyol, ja que Catalunya ha estat, en gran mesura, pionera del moviment "bio" en iniciatives, tendències, producció i consum.

Els guardons s'atorgaran en una gala (que serà dirigida per Pilar Sampietro, directora i locutora del programa de Radio 3 "Mediterráneo"), a celebrar el divendres 27 d'abril (20 hores) a les Reials Drassanes de Barcelona, el lloc en què es va dur a terme la primera edició de BioCultura, just ara fa 25 anys.

A la gala hi haurà música en viu (protagonitzada per diferents artistes catalanes de primer ordre), l'estrena d'un documental realitzat a aquest efecte i en el qual les dones pioneres del sector català resumeixen aquests 25 anys de camí de BioCultura BCN i de tot el sector (i apunten també cap a on aniran els trets en el futur), pica pica ecològic, desfilada de moda orgànica i moltes sorpreses més ... Àngels Parra, directora de BioCultura i amfitriona de la gala, ha dit: "Tirarem la casa per la finestra. Una efemèride així ... ho mereix. No es tracta només de celebrar els 25 anys de BioCultura BCN. Estem premiant i celebrant l'existència del moviment 'bio' a Catalunya, la seva força, el seu futur i el seu éxit ". I insisteix: "No és la gala de BioCultura, sinó la gala de tot el sector ecològic. Si la gent del cinema, del teatre, de les empreses, els doctors, els arquitectes ... tenen les seves festes ... per què nosaltres no podem tenir la nostra? I serà preciosa ". Es tracta de celebrar el gran moment pel qual passa el sector ecològic a Catalunya i a tot l'estat espanyol en l'actualitat.

I us volem dir que vosaltres esteu entre els premiats. Ens faria molta il·lusió que vinguessiu a recollir el premi en viu a aquesta gala i que poguessiu sumar-vos a la celebració dient unes paraules en el moment de recollir el guardó honorífic. Si us plau, confirmeu la vostra assistència en aquest email. Felicitats pel vostre premi i per tota una vida dedicada a aquest sector tan necessari i que tantes alegries (i algun mal de cap) ens ha donat a tots.

 

 

La Organització

 

PREMIS BIOCULTURABCN25.CAT

Jaume Rosselló (periodista. Revista “Integral”)

Isidre Martínez (Depart. Agricultura i Ramaderia, Generalitat de Catalunya)

Cal Valls (empresa alimentació)

Biocop (empresa alimentació)

Hortec (empresa alimentació)

Instituto EcoHabitar (Miracles Delgado I Toni Marín)

Integral Centre Mèdic i de Salut: Pedro Ródenas

Associació Moda Sostenible BCN

Antonio Madrilejos (periodista. “El Periódico”)

VSF (Justícia Alimentària Global)

Giura (cosmètica ecològica)

Escola Agrària de Manresa